Onze verbintenissen

Levering D+2

Levering D+2, € 10

Elke bestelling geplaatst voor 13u (buiten de weekends) kan twee dagen later tussen 8 en 18u* in heel België worden geleverd voor € 10. De flessen kunnen worden geleverd waar u dat wenst:

 • bij u thuis
 • op kantoor
 • bij de buren
 • bij iemand die u wil verrassen met een geschenk

Verkiest u een andere dag? Geen probleem: de levering kan plaatsvinden tussen 8 en 18u* op een dag naar keuze binnen de 7 werkdagen na uw bestelling.

* Op de dag van de levering sturen we u rond 8u ’s ochtends een e-mail met het uur van de levering (in een venster van 3 uur). We melden u bijvoorbeeld dat uw bestelling wordt geleverd tussen 11 en 14u.

Gratis levering vanaf een aankoop van € 300

Koopt u voor € 300, dan leveren we gratis – in de week en op zaterdag tussen 8 en 18u, ongeacht het aantal bestelde flessen.

Bepaal het tijdstip van de levering in functie van uw planning

U hebt graag dat we ’s avonds leveren of u wil een leveringstijd (venster) kiezen op zaterdag? Geen probleem! Maak gebruik van de volgende opties:

 • Week: Levering in de week op een avond naar keuze tussen 18 en 22u: +6€
 • Week-end: Levering op zaterdag tussen 8 en 13u en 13 en 18u* : +6€

* Op zaterdag sturen we u rond 8u ’s ochtends een e-mail met het uur van de levering (in een venster van 3 uur). We melden u bijvoorbeeld dat uw bestelling wordt geleverd tussen 14 en 17u.

Bij afwezigheid op de dag van de levering

Bij afwezigheid in het afgesproken tijdvenster wordt uw bestelling afgeleverd bij de buur van wie u ons bij het bestellen de gegevens hebt bezorgd. Is ook deze persoon afwezig, dan zal de transporteur een bericht in uw brievenbus achterlaten en sturen we u een e-mail. Via de weblink in deze mail kan u een ander leveringsmoment afspreken, zonder bijkomende kosten.

Levering per kist van 6 flessen

Bestellen kan uitsluitend per karton of houten kist met 6 flessen van 75 cl, naargelang de originele verpakking.

Leveringsgarantie

We garanderen dat de flessen in goede staat geleverd worden. Bij verlies, breuk of beschadiging worden de flessen gratis vervangen, zonder bijkomende leveringskosten.

Ondanks al onze goede zorgen is een probleem niet uit te sluiten. Kijk bij ontvangst na of de levering overeenstemt met uw bestelling. Als u een probleem vaststelt, meld het dan op de leveringsbon. Naargelang het probleem kan u de levering geheel of gedeeltelijk weigeren. Breng ons daarvan op de hoogte via het contactformulier dat u op de website vindt.

Gegarandeerde voorraad

Alle aangeboden wijnen zijn beschikbaar voor onmiddellijke levering.

Tevreden of geld terug

De wijn bevalt u niet? We betalen u de volledige kist terug*

Het is mogelijk dat een wijn u bij het proeven niet bevalt, om welke reden ook (uitgesproken smaak, druivensoort, …). Maak u geen zorgen: we betalen u de volledige kist terug. Meld ons het probleem binnen de 3 maanden na aankoop, steek de lege fles terug in de kist en we komen het pakket op onze kosten ophalen. Uw klantenrekening wordt gecrediteerd met een tegoed dat overeenstemt met de aangekochte kist en 6 maanden geldig blijft voor elke aankoop op cora wine.

* Geldig voor alle wijnen met een maximumbedrag van €20 per fles, met een limiet van 3 aanvaarde terugnamens per periode van 12 maanden.

Volg deze procedure :

 • selecteer de bestelling in kwestie in uw klantenhistoriek
 • Klik op de link 'een wijn terugsturen'
 • er verschijnt een contactpagina met een vooraf ingevulde tekst die het bestelnummer vermeldt
 • vul aan met de naam van de wijn die u niet bevalt en verstuur het bericht
 • we contacteren u snel om een datum voor de terugname af te spreken en uw rekening te crediteren

Persoonlijk advies

Advies nodig?

U hebt vragen over een wijn? Over een streek? U wil een vriend verrassen of een wijn kiezen in een welbepaalde prijsklasse? Stuur ons uw vraag per e-mail. We mailen u terug binnen de 2 werkdagen.

Combinatie wijnen-gerechten

U wil nieuwe wegen inslaan? Een wijn kiezen die past bij een menu, een pittige keuken, een kaasschotel of een chocoladetaart? Geen probleem. Bezorg ons de context, uw vroegere ervaringen en uw eventuele verwachtingen. We sturen u binnen de 2 werkdagen onze suggesties en een persoonlijk advies.

Bewaarpotentieel

U bent een kelder aan het samenstellen en hebt vragen over het bewaarpotentieel? U hebt enkele jaren geleden een wijn gekocht en u vraagt zich af of u hem nu kan drinken of beter nog een tijdje bewaart? Het etiket van een fles is in de loop der jaren beschadigd, het niveau is gezakt of er zijn afzettingen op de buitenzijde van de kurk en u weet niet of de fles nog goed is? Bezorg ons uw vragen. Op basis van onze ervaring geven we u advies over de manier om lekkere flessen optimaal te bewaren.

De beste prijs-kwaliteitverhouding

Kwaliteit staat altijd voorop

In elke streek gaat cora op zoek naar de wijnbouwers die het beste produceren wat hun terroir te bieden heeft. Of het nu gaat om Languedoc-Roussillon, Côtes du Rhône of zelfs “vin de pays”, cora durft de gebaande paden te verlaten. Op die manier kunnen we een ruim gamma uitstekende wijnen van kleine domeinen met een schitterende prijs-kwaliteitverhouding voorstellen, bijvoorbeeld in de klasse van € 6 tot 12 per fles.

Partnerships op lange termijn

Cora geeft de voorkeur aan langetermijnrelaties met kleine producenten. We stellen hen echte samenwerkingscontracten voor, wat leidt tot een stevige band en relaties van 5, 10, 15 jaar en meer. Met cora als trouwe klant kunnen de wijnbouwers investeren om hun kwaliteit op peil te houden en verder te ontwikkelen. Een echte win-winsituatie, waarvan u met één muisklik kan meegenieten.

Rechtstreeks onderhandelde prijzen

Geen tussenpersonen, geen groothandelaars: cora onderhandelt rechtstreeks met de wijnbouwers, biedt hen een belangrijke afzetmarkt aan en is op die manier verzekerd van de beste aankoopprijzen. Dankzij een efficiënt logistiek systeem houden we ook de transportkosten laag. Dat speelt allemaal in uw voordeel.

Primeuraankopen

Sinds 20 jaar geniet cora veel erkenning in Bordeaux door de keuze, de selectie en de hoeveelheid van de aangekochte grands crus. Bij interessante wijnjaren koopt cora in primeur, zodat we u altijd de beste prijzen kunnen garanderen wanneer de wijnen op de markt komen.

Nettoprijzen vanaf de 1ste kist

U hoeft geen grote hoeveelheden te kopen om van de beste prijzen te genieten. Elke kist wordt het hele jaar door tegen de best mogelijke prijs aangeboden, of u er nu eentje koopt of meerdere.