Romain DuvernayNet als Xavier Vignon, adviserend oenoloog van Châteauneuf-du-Pape, is Romain Duvernay een getalenteerde oenoloog die verbonden is aan het wijnhuis newRhône Millésimes. Hij geniet veel aanzien in zijn sector en wordt beschouwd als een van de grootste wijnkenners van de Rhônestreek.

Een van de grootste wijnkenners van de regio

Nadat hij zich in zijn kunst heeft bedreven in de Bordeaux-, Languedoc- en Bourgognestreek en bij een nationale leverancier van restaurants, wordt hij al snel verliefd op alle rijkdommen die de Rhônevallei te bieden heeft en hij vestigt zich daar rond de eeuwwisseling. Dankzij zijn genuanceerde kennis van druivenrassen en wijnstreken kan Romain Duvernay in 2010 een merk op de markt brengen onder zijn eigen naam en hij bewijst zijn talent met appellations uit zowel het noorden als het zuiden van de Rhônevallei.

Samen met Jean-Marc Pottiez, een expert die al 30 jaar actief is in de wijnsector en oprichter van newRhône Millésimes, kiest hij de mooie Rhônestreek om zijn assortiment uit te bouwen. Een goed doordachte keuze, omdat deze regio volgens hem de meeste kwaliteit en waarde te bieden heeft en kan bogen op een rijke geschiedenis. Essentiële criteria om de intussen zeer dynamische internationale concurrentie het hoofd te kunnen bieden.