Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Deze witte wijn van zeldzame elegantie valt op door zijn finesse en opmerkelijk evenwicht. De frisse, genuanceerde neus onthult een harmonieus boeket met tonen van witte bloemen (acacia, lelie), zoete citrusvruchten zoals Meyer lemon of citroenmeringuetaart, en fruitige toetsen die doen denken aan perzik, lychee en knapperige groene appel. Subtiele toetsen van anijs en mineraal, met een vleugje zout, verrijken dit veelzijdige aromapalet. In de mond openbaart hij zich met een levendige, zilte aanzet, ondersteund door een briljante zuurgraad die hem spanning en rechtlijnigheid geeft. De body, zowel puur als fluweelzacht, is rijk en smeuïg, maar toch licht en schoon. De afdronk is lang en weelderig, eindigend op citrustonen en een verfrissende mentholsensatie, onderstreept door fijne bitters die het plezier verlengen. Een wijn die nu al harmonieus is en zich prachtig zal ontwikkelen, met een combinatie van onmiddellijke frisheid en rijpingspotentieel (2026-2043). Een voorbeeldig succes voor deze Graves Cru Classé, gewaardeerd tussen 91 en 96/100 volgens de critici.

Perrin familie

Aroma's

Primaire aroma's
AcaciaAcacia
CitrusvruchtenCitrusvruchten
AnanasAnanas
Secundaire aroma's
KokosnootKokosnoot
VanilleVanille

Druivenrassen

Sauvignon
65%
Sémillon
35%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2025 - 2040
Serveertemperatuur : tussen 9° en 12°
Smaakcombinaties : Vis met saus, Wit vlees
Vis met saus, Wit vlees

Productieproces

Teelt/bodem: Klei-kalkachtige bodem, alleen mechanisch wieden. Oogst: Met de hand, van 24/08 tot 14/09. Vinificatie: Geperst onder neutraal gas, 12 dagen gefermenteerd in vaten. Rijping 10 maanden, 25% nieuw.

Expertcommentaar

distinction
90-93/100
Les agrumes doux (citron de Meyer, tarte au citron meringuée), des fleurs champêtres et le côté croquant de la pomme verte s'entremêlent dans un bouquet nuancé et très plaisant. La bouche, à la fois pure et multidimensionnelle, garde une tension et une droiture certaines. On retrouve les notes citronnées en finale.
distinction
93-94/100
Very bright and mineral with lively citrus-fruit, ginger, white-flower and crushed-stone character. A hint of seashell, too. It’s medium-bodied, fresh and focused with tense acidity and a firm, lightly phenolic finish.
distinction
90-92/100
A blend of 65% Sauvignon Blanc and 35% Sémillon, the 2023 Carbonnieux Blanc exhibits elegant aromas of pear, white peach, spring flowers and herbs, followed by a medium-bodied, satiny and long texture enhanced by bright acids and a lively mid-palate. It concludes with a long, delicate, mouthwateringly mordant finish, making it a classic white wine from this estate.
distinction
Un blanc bien élevé (10 mois en barriques, sur lies), comme de coutume, dont le nez livre les nuances d'un sauvignon blanc (68 %) bien mûr, entre citron, fleurs blanches, lierre et levure. Le chêne, discret à l'olfaction, et le sémillon enrobent avec soyeux une bouche fringante, élancée, aux parfums nerveux, exotiques et un rien vanillés en finale. Élégant, sapide, fidèle à son style fin et énergique, on le destine à un beau poisson gras.

Domein

Château Carbonnieux
Famillie Perrin
Eigenaar
Famillie Perrin. Eigenaar
Château Carbonnieux Chemin Peyssardet 33850 Léognan - Frankrijk

Château Carbonnieux is een van de oudste en grootste wijndomeinen in de Bordeauxstreek. De geschiedenis omspant bijna 8 eeuwen en de wijngaarden beslaan zo'n honderd hectare. Deze wijngaard, al 4 generaties in het bezit van de familie Perrin, ligt volledig rondom het château op de top van een prachtige kiezelheuvel. De wijnen die hier worden geproduceerd vallen allemaal onder de appellation Pessac-Léognan. De wijnstokken worden op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier verbouwd en worden uitsluitend gebruikt voor droge witte wijn en rode wijn, die beide als Grand Cru Classés de Graves worden gekwalificeerd.

Landgoed wijnen