tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password

Kenmerken
Beschrijving
Robijnrood met een intense en aanhoudende geur van vers rood fruit. In de mond goed gestructureerde, soepele wijn met zachte tannines en duidelijke toetsen van rood fruit.
Aroma's
Primaire aroma's


Secundaire aroma's


Druivenrassen
Sangiovese
90%
Canaiolo
5%
Colorino
5%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2025 - 2027
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Pasta, Pizza 's, Gegrild vlees

Productieproces
Cultuur/bodem: vooral klei met gefragmenteerd gesteente. Vinificatie: stalen vaten. Rijping: stalen vaten.Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie
Ingrediënten
Voedingswaarden per 100g/100ml
Domein
Tenute PicciniFamille Piccini
Eigenaar

Piccini's lange geschiedenis is geworteld in het hart van de Chianti Classico regio. Angiolo Piccini richtte in 1882 een klein wijnhuis op dat door de ene generatie na de andere verder is ontwikkeld. Sindsdien heeft het bedrijf een prestigieuze plaats verworven op de nationale en internationale wijnscène, en is nu stevig gevestigd in meer dan negentig landen over de hele wereld.