tab.fav
tab.tasting
title






Kenmerken
Beschrijving
Een ongelooflijk diep granaatrood met paarse accenten vergroot de schittering van de wijn. De delicate, krachtige neus levert opeenvolgende toetsen van rijp fruit (warme pruimen) en zwarte peper. In de mond, met rijke, fluweelzachte tannines die een stevige, precieze en frisse textuur omhullen, is de structuur van deze wijn dicht, met aroma's van kruiden, zwarte peper en warme kaneel. De lange, fruitige afdronk wordt onderstreept door toetsen van eucalyptus en kamfer die het grote terroir van Agassac beschrijven.
Gerard Jicquel, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma

Secundaire aroma's



Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Oogst: handmatig en mechanisch. Vinificatie: in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten gedurende 20 tot 30 dagen. Rijping: 60% in nieuwe vaten, 20% in amforen en 20% in wijnvaten.Domein
Château d'AgassacGerard Jicquel
Eigenaar

De lokale traditie wil dat een Latijnse inscriptie in de onderaardse gangen van Agassac het gebouw dateert in de 11de eeuw. De eerste bekende landsheer, Gaillard de Gassac, leefde weliswaar in 1238, maar de legende zegt niet of deze vazal van de koning van Engeland een liefhebber was van de producten van de wijnstok. Naast de verschillen die eigen zijn aan elk jaar zien de specialisten ook enkele constante kenmerken: karakter, charme, finesse, behaaglijkheid en aromatische persistentie. Wijnestheten vinden de dichte en heel rijpe Château d'Agassac verrukkelijk omwille van zijn puurheid en elegantie.