tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password


James Suckling
93-94/100

Wine advocate (Robert Parker)
94-96/100
Kenmerken
Beschrijving
Zijn heldere, heldere kleur geeft een indruk van lichtheid en delicatesse. Zuivere, verfijnde aroma's van knapperig zwart fruit gedomineerd door toetsen van braam en zwarte bes, met delicate toetsen van zoethout en witte peper. Het gehemelte heeft een zeldzame spanning, met soepele, delicate tannines en een lichte bitterheid op de afdronk die het gevoel van zuiverheid versterkt.
Aroma's
Primaire aroma's



Secundair aroma

Druivenrassen
Merlot
50%
Cabernet-Sauvignon
40%
Petit Verdot
10%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2025 - 2045
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Chocolade desserts, Grof wild, Rood vlees

Productieproces
Vinificatie: traditionele methode. Rijping: in eiken vaten.Expertcommentaar

93-94/100
Very impressive freshness and focus here. Bright and succulent, al-dente fruit right upfront and continuing through the whole length of the wine. Notes of forest floor, sea shell and iodine. Medium body. It has bright acidity that adds tension and a lot of energy. Fine tannins, already beautifully integrated.

94-96/100
The 2023 Fieuzal reveals a bright, perfumed bouquet of mulberries and cherries mingled with floral accents of violets, lilac and spring flowers. Medium to full-bodied, layered and textural, it’s pure and seamless, with a fleshy core of fruit, bright acids and powdery, ultra-refined tannins, concluding with a mineral, penetrating finish. This blend of 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon and 10% Petit Verdot stands out in this challenging vintage for gravelly, sandy terroirs. Under the adept guidance of Stephen Carrier, the estate—positioned on the border of the Pessac-Léognan appellation—has hit new heights in recent years.
Domein
Château de FieuzalBrenda & Lochlann Quinn
Eigenaars

De wijngaard van Château de Fieuzal, gelegen in het historische hart van de Bordeaux, ligt op een van de mooiste kiezelkruinen van de benaming Pessac-Léognan. Deze oude cru is een van de juweeltjes van de Graves-streek. De gelijknamige bodems zijn bijzonder geschikt voor het produceren van grote wijnen.