tab.fav
tab.tasting
title








Kenmerken
Beschrijving
De wijn heeft een diepe kleur. De diepe kleur kwam snel opzetten, zodra de gisting begon. De neus is briljant, vol met door elkaar lopende aroma's van fruit en specerijen. De rijkdom van de wijn is voelbaar en je kunt de druiven onder de zon zien liggen tijdens de oogst. In de mond vinden we alle kenmerken van Château Fombrauge terug. Deze wijn is vol, gul en omhult het gehemelte. Maar hij heeft ook de aromatische frisheid en fijne tannines die hem zo makkelijk drinkbaar maken. Veel substantie, zeer evenwichtig, goede lengte in de mond: alle tekenen van een zeer goed jaar.
Bernard Magrez, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma's


Secundair aroma

Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Grondsoort: klei-kalksteen-melasse uit de regio's Agenais en Fronsadais. Vinificatie: selectie per perceel met behulp van innovatieve hulpmiddelen (robotica, greenseeker). Selectie van druiven met de hand en optische sortering. Extractie van polyfenolen aangepast aan elk vat volgens de herkomst van het terroir en dagelijkse proeverij. Lange rijpingsperiode (30 tot 35 dagen).Expertcommentaar


Domein
Château FombraugeBernard Magrez
Eigenaar

De naam Fombrauge bestaat in feite uit twee woorden: fons brogiera, wat "bron omringd door heide en struiken" betekent. De bronnen die Fombrauge bekend hebben gemaakt, bestaan nog altijd. Daarom is in het midden van onze wijngaarden een geklasseerde waskuip terug te vinden. De geschiedenis van Fombrauge is verbonden met 3 families: Canolle, Dumas en Taffard. Château Fombrauge duikt voor het eerst op in geschriften bij het einde van de Honderdjarige Oorlog, die in 1453 afliep in Castillon La Bataille, op enkele kilometers afstand. Toen Bernard Magrez in maart 1999 het kasteel overnam, blies hij deze grand cru van Saint-Emilion nieuw leven in. Hij verbeterde met zijn doorgedreven vakmanschap de kwaliteit van het product en investeerde ook in communicatie door de poorten van Château Fombrauge opnieuw open te zetten. In 2012 gepromoveerd tot grand cru classé in de nieuwe klassering van Saint-Emilion.