Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Een delicate neus van rijp rood en zwart fruit en weelderige bloemen, die een boeket van strelende zachtheid creëren. De eerste indruk in de mond is die van een grote massa tannines, voordat de body zijdezacht wordt en zich openbaart als fijn en elegant.

Gerard Jicquel, eigenaar

Aroma's

Primaire aroma's
Zwarte besZwarte bes
KersKers
FramboosFramboos

Druivenrassen

Cabernet-Sauvignon
51%
Merlot
44%
Petit Verdot
5%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2040
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Grof wild, Gegrild vlees, Sterke kazen
Grof wild, Gegrild vlees, Sterke kazen

Productieproces

Oogst: handmatig en mechanisch. Vinificatie: in betonnen vaten en temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten gedurende 20 tot 30 dagen.

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
Le château Fourcas-Dupré a été acquis en 2019 par Gérard Jicquel, un entrepreneur breton qui s’est lancé dans de grands investissements là aussi. Dense et serré, le vin possède un très beau potentiel, mais il faut lui donner deux à trois ans de bouteille pour qu’il l’exprime.