tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password


James Suckling
97-98/100

Vinous
95-97/100

Wine advocate (Robert Parker)
94-96/100

L'Echo
Recommandé
Kenmerken
Beschrijving
Deze Château Giscours is verrassend fris, met volle, fijne tannines die hem doortrekken naar een lange afdronk. Dit is een uitstekend wijnjaar!
Familie Albada Jelgersma, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma's


Druivenrassen
Cabernet-Sauvignon
64%
Merlot
30%
Cabernet Franc
3%
Petit Verdot
3%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2024 - 2045
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Rood vlees, Gevogelte

Productieproces
Grondsoort: diepe Garonne-grind. Vinificatie: manueel en optisch sorteren. Betonnen en roestvrij stalen vaten. Maceratie gedurende 35 dagen bij 28°C. Lagering: 50% nieuwe Franse eiken vaten, 17 maanden gerijpt in vaten.Expertcommentaar

Recommandé
Vendangé précocement, le vin est dominé par des notes de feuille de cassis. Il est frais avec des tannins fermes. L’ensemble est de bonne densité, sans la chair et le moelleux qui ont caractérisé Giscours autrefois, mais il a beaucoup gagné en précision et en droiture d’autant que tous les faux-goûts ont été éliminés.
Domein
Château GiscoursFamilie Albada-Jelgersma
Eigenaar

De wijngaard van het Château Giscours spreidt zich uit over 300ha, waarvan 95ha voor de wijnproductie. Het uitzonderlijke grondgebied van Giscours, gelegen in de benaming Margaux in de gemeenten Labarde en Arsac, heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om een grote wijn te produceren. De bodemkundige omstandigheden zijn er ideaal. Een deel van het geheim zijn de drie schitterende kiezelkruinen die er bij het begin van het quartaire tijdperk door de Garonne zijn afgezet.