tab.fav
tab.tasting
title






Kenmerken
Beschrijving
Kristalheldere zuiverheid. Zacht en soepel, zijdeachtig en stevig tegelijk, gul en serieus. Schitterende zuren houden het gehemelte fris en dynamisch, terwijl geconcentreerd fruit en goed ontwikkelde tannines de wijn structuur en consistentie geven.
Jean Merlaut, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma's


Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Fermentatie: 100% hout (temperatuurgecontroleerde vaten). Alcoholische gisting: Toevoeging van gist | Gistingstemperatuur van 24°C tot 26°C. Dagelijks proeven van elk vat. Maceratie: 20 tot 30 dagen bij een geschikte temperatuur. Bewerking van de droesem onder de draf tijdens de maceratie na de gisting. Persen: 3 verticale persen. Overhevelen naar vaten bij de pers. Proeven en selectie van drie perswijnen uit de vaten. Malolactische gisting: samen met alcoholische gisting dankzij co-inoculatie. Rijping: 18 maanden in 95% nieuwe vaten, Franse eik.Expertcommentaar

Domein
Château Gruaud-LaroseFamille Merlaut
Eigenaar

Désiré Cordier kocht in 1917 het aandeel van de familie Sarget en enkele jaren voor de Tweede Wereldoorlog dat van de familie Bethmann. Op 8 november 1935 zag Cordier, eigenaar van Gruaud Larose-Sarget, de kans om het domein opnieuw tot één geheel samen te smelten door de aankoop van Gruaud Larose-Faure. Het eengemaakte domein besloeg 137 ha, waarvan 68 ha wijngaard. Het bedrijf Suez kocht het domein van Cordier over in 1983 en werd zo eigenaar van Gruaud Larose. Tien jaar later, in 1993, werd Gruaud Larose verkocht aan het bedrijf Alcatel-Alstom. In 1997 voegde de familie Merlaut, reeds eigenaar van verschillende cru's in de Médoc, Gruaud Larose toe aan haar patrimonium. Sarget geniet van dezelfde zorgen als de grote Gruaud Larose. Deze gulle, charmante wijn staat borg voor plezier en finesse.