Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Middelrode kleur. De neus combineert tonen van vlees, hout en rood fruit. In de mond wordt een fijn gamma onthuld, ondersteund door vrij gepolijste tannines. Een zeer drinkbare stijl.

Aroma's

Primaire aroma
Zwart fruitZwart fruit
Secundaire aroma's
BoterBoter
ToastToast
KruidenKruiden

Druivenrassen

Merlot
31%
Cabernet-Sauvignon
67%
Petit Verdot
2%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2025 - 2029
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Charcuterie, Sterke kazen, Rood vlees
Charcuterie, Sterke kazen, Rood vlees

Productieproces

Bodemtype: klei, kiezel. Oogst: de oogstdatum wordt bepaald door een fenolische rijpheidscontrole (chemische analyse om de rijpheid van de tannines en anthocyanen te verifiëren), door het proeven van de bessen en het visuele uitzicht van de pitten / Mechanische oogst / Ontvangst van de oogst op een sorteertafel door gekwalificeerd personeel / Volledige ontstemming gevolgd door het pletten. Vinificatie: Koude maceratie vóór de gisting gedurende een week (het vat wordt onder CO2 gehouden om oxidatie te voorkomen) / Duiven tijdens de maceratie vóór de gisting en tijdens de vinificatie (3 keer per dag) / Temperatuur van de vinificatie: @25 tot 26°maxi (cabernet sauvignon, merlot) @22 tot 24°maxi (petit verdot,) / Alles wordt samengebracht om fruitige aroma's, concentratie en kleur te extraheren. Rijping: 40% in vaten & 60% in kuipen.