Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Granaatrode kleur. Gulle neus met zwart fruit, bloemengeuren, fijne specerijen en discreet eikenhout. Stevig en ruim in de mond, met een aangename frisheid.

Aroma's

Primaire aroma's
Zwarte besZwarte bes
KersKers
Zwart fruitZwart fruit

Druivenrassen

Cabernet-Sauvignon
70%
Merlot
25%
Cabernet Franc
5%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2025 - 2027
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Charcuterie, Rood vlees
Charcuterie, Rood vlees

Productieproces

Grondsoort: klei, kalksteen. Vinificatie: koude maceratie vóór de gisting gedurende 24 tot 48 uur. Alcoholische gisting in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten bij ongeveer 26°C, gevolgd door een zachte vatting gedurende 3 weken bij 30°C. Run-off en persen, scheiding van vrij lopend sap en perssap en malolactische gisting in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling bij ongeveer 18°C. Rijping: 6 maanden in 2e-wijnvaten + roestvrijstalen vaten.