tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password



Wine advocate (Robert Parker)
89-91

James Suckling
93-94

Jean Marc Quarin
89

Vinous
90-92/100
Kenmerken
Beschrijving
Het aandeel cabernet neemt geleidelijk toe en de wijn krijgt een strengere, maar ook pittigere dimensie. Strak, maar met volume en structurerende tannines is dit een Potensac om neer te leggen.
Aroma's
Primaire aroma's



Druivenrassen
Cabernet-Sauvignon
48%
Merlot
35%
Cabernet Franc
17%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2025-2045
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Quiches, Sterke kazen, Gegrild vlees

Productieproces
De wijnstokken staan aangeplant op heuveltoppen met kleigrind die rusten op een ondergrond van kalksteen, wat de wijn mineraliteit, spanning en frisheid geeft. De oudste Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot wijnstokken werden aangeplant in 1920 en 1930. Met de hand geoogst. Vinificatie door ontstemming, alcoholische gisting in roestvrijstalen vaten gedurende 10 dagen. Maceratie gedurende 8 tot 13 dagen. Rijping in vaten.Expertcommentaar

89-91
The 2023 Potensac is a solid effort, offering up aromas of dark berries, cherries, loamy soil and cigar wrapper, followed by a medium-bodied, fleshy palate that's taut and penetrating, with good depth at the core.

93-94
Beautiful dark fruit with purity and freshness. Medium- to full-bodied, seamless and compact. Outstanding quality of tannins, so fine and dense. It’s muscular and taut on the mid-palate. Lingering, too. Plenty of energy. Close to 2022.
Domein
Château PotensacJean-Hubert Delon
Eigenaar

De wijngaard van Château Potensac spreidt zich uit over heuvels met een ondergrond van klaksteen bedenkt met kleistenen en meer stenen dan klei. Deze kalkgrond lijkt heel goed op deze bij de benaming van de Saint-Estèphe. Op dit unieke grondgebied vinden we percelen van cabernet sauvignon en cabernet franc. Deze werden 80 jaar geleden geplant en produceren een perfect rijpe en gezonde druif.