tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password



Wine Spectator
93/100

Nieuwsblad
Aanbevolen

Jancis Robinson
17/20

Wine advocate (Robert Parker)
94-96/100

Vinogusto selectie
17/20

Jeb Dunnuck
92-94/100
Kenmerken
Beschrijving
Deze cuvée is afkomstig van een selectie van oude wijnstokken. Slechts enkele percelen van onze oudste grenaches zijn gekozen voor het maken van deze topwijn. Een perceel syrah dat voor deze wijn is gebruikt, werd aangeplant in de jaren 1960 en is daarmee de oudste syrah van Gigondas. Mooie, donkere paarsachtige kleur. Krachtige geur van kers, rijp rood fruit, blauwe bosbes en kruiden. Goed aanwezige, maar fijne tannines. Heel evenwichtige wijn met een lange afdronk. Perfecte combinatie van kracht en fijnheid. Past uitstekend bij kapoen, kalf met eekhoorntjesbrood, lamsbout, eendenborst, stoofvlees, gebraden duif, omelet met eekhoorntjesbrood of truffel, wild en kaas.
Céline Chauvet, eigenares
Aroma's
Primaire aroma's


Secundair aroma

Druivenrassen
Grenache
60%
Syrah
40%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2024 - 2032
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Karafferen : Ja
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Grof wild, Rood vlees

Expertcommentaar

Aanbevolen
Het aantrekkelijke dorp Gigondas is ook een schitterende appellatie met uitzicht op de Dentelles de Montmirail, een bergkam uit kalksteen. Het was de eerste Côtes du Rhône Villages die in 1971 tot cru gepromoveerd werd, maar lange tijd in de schaduw stond van grote broer Châteauneuf-du-Pape. Vandaag hoeven ze zich nog weinig zorgen te maken: de vraag naar Gigondas, waarvan 99% rood getint is, stijgt jaar na jaar. Opvallend is het lage rendement met slechts 30 hl/ha. Dat valt deels te verklaren door het vaak snikhete klimaat: 2.800 uren zon per jaar. Voor afkoeling is er de mistral die hier vaak hard tekeer gaat. De zon was in 2019 op de afspraak: getuige de 15 % alcohol. Neus van erg rijp zwart en rood fruit, zuiderse specerijen, zoethout en getoast brood, volumineus, bijna smeuïg in de mond, fruit, tijm, laurier en geïntegreerde bitters. Lange finale, al blijft het afwachten hoe de alcohol evolueert. - Alain Bloeykens

17/20
Un Gigondas fruité, gourmand et généreux sans être lourd, aimable, complexe, avec suffisamment de fraîcheur, à la bouche souple et soyeuse. Se boit très bien, même jeune, pour le plaisir de boire un bon verre, seul, avec de la charcuterie, ou avec un bon plat de bœuf braisé ou un plat mijoté. Nous aimons beaucoup, et à 25 euros, ça vaut vraiment le coup.