tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password


James Suckling
94-95/100

Wine advocate (Robert Parker)
90-92/100

Jeb Dunnuck
92-94/100

Jancis Robinson
16/20

Yves Beck
92-93/100
Kenmerken
Beschrijving
Een voorproefje van de Grand Vin: helderheid en zuiverheid, levendig fruit, zijdezachte tannines, ongelooflijke frisheid, precisie, sappige afdronk. Een dansende, uiterst verleidelijke wijn die een goede spanning biedt en een fijne structuur, die de kwaliteit van de cabernet sauvignon van dit jaar onderstreept. Een donkere, intense kleur, een aromatische, licht rokerige neus, een nauwgezet, zijdezacht gehemelte, met goed ingepakte tannines. Een lange, smaakvolle en aromatische afdronk. Vertaald met DeepL.com (gratis versie)
Le Chateau
Aroma's
Primaire aroma's



Secundaire aroma's




Druivenrassen
Cabernet-Sauvignon
60%
Merlot
40%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2025-2045
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Grof wild, Rood vlees, Desserts met rood fruit

Productieproces
Met de hand geoogst Na een dubbele sortering voor en na de eraflage worden de ongeperste druiven gefermenteerd in onze vaten. Tannines en kleur worden geëxtraheerd door zachtjes te stampen en/of over te pompen. De wijn rijpt 14 maanden in vaten (20% nieuw hout) gemaakt in de kuiperij op het domein.Expertcommentaar

94-95/100
This has a big structure of polished tannins that are energetic and punchy. Medium to full body with beautiful blackcurrants, as well as dark tobacco and wet earth. Chewy at the end, but a pointed and focused finish. More structured than 2022. 60% cabernet sauvignon and 40% merlot. From organically grown grapes.

90-92/100
The 2023 Le Petit Haut Lafitte reveals fresh and dark aromas of licorice, smoke, dark wild berries and violet. Medium to full-bodied, it is more structured and serious than Les Hauts de Smith, with a layered, structured mid-palate, a fleshy core of fruit and a long, saline, chalky finish. Classically composed of 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot, it is matured in 30% new oak barrels.