cora en wijn

Al meer dan 30 jaar geeft cora de voorkeur aan kwaliteitswijnen, geproduceerd door kleine domeinen en aangeboden tegen de beste prijs. Ons assortiment omvat meer dan 800 referenties wijnen en champagnes, met mooie flessen voor alle budgetten.

Wijnen uit Frankrijk zijn in de meerderheid, met een sterke vertegenwoordiging van Bordeaux ,Noordelijke Rhône en Zuidelijke Rhône, Beaujolais en Languedoc. Maar alle regio's van Frankrijk zijn vertegenwoordigd, van de Elzas, tot de Provence, via de Jura, de Savoie het Zuidwesten en de Champagne. Dan zijn er ook nog de wijnen uit Italië, Spanje en Portugal. Maar we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe goudklompjes uit alle wijngaarden van de wereld.


De selectie

Wij kiezen onze wijnen niet op basis van lange Excel-bestanden, zonder ons kantoor te verlaten. Enerzijds hebben wij langdurige partnerschappen met vele wijnbouwers. Jaar na jaar proeven we de nieuwe jaargangen en zetten we onze samenwerking voort als de kwaliteit aanwezig is. Anderzijds ontwikkelen wij ons assortiment om nieuwe ontdekkingen aan te bieden en rekening te houden met de evolutie van de smaak van de consument. Daarvoor gaan we naar beurzen in alle discretie. We proeven veel wijnen en als we er verliefd op worden, nemen we contact op met de producenten.

vignes_automne


Kwaliteit gegarandeerd

Onze wijnaankoper Alain Renier heeft meer dan 25 jaar ervaring in het selecteren en kopen van wijn. Hij is een gepassioneerd wijnliefhebber, die naar beurzen en wijngaarden gaat op zoek naar kwaliteitswijn tegen de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Uiteraard worden onze wijnen voor aankoop zorgvuldig geproefd en zijn wij zeker van de kwaliteit van onze producten. Als bewijs hiervan bieden wij de garantie tevreden of geld terug.

degustons


De grote wijnproeverijen

Elk jaar, tijdens de wijnbeurzen in het najaar, organiseren wij de grote cora-proeverijen in aanwezigheid van onze wijnmakers. Dit is een gelegenheid voor duizenden consumenten om de mannen en vrouwen te ontmoeten die de wijnen maken, maar ook een moment om te proeven en uw aankopen voor te bereiden. Om daarna met kennis van zaken te profiteren van de promotieaanbiedingen van de wijnbeurzen. Om uw uitnodiging te ontvangen hoeft u zich alleen maar in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

degustations