tab.fav
tab.tasting
title






Kenmerken
Beschrijving
Een verfijnde neus van zeer rijp rood fruit, een zeer diepe kleur, zeer mooi in de mond met aanwezige, zijdeachtige tannines. Zeer goede lengte in de mond, veel gulheid en rijkdom, een dichte textuur en een dynamische, kruidige afdronk. De rijpheid van de balans helpt het hout om de wijn goed te verteren. Dankzij zijn uitstekende rijpheid heeft deze wijn een opmerkelijk bewaarpotentieel.
Jean- Christophe Mau, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma

Secundair aroma

Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Grondsoort: klei en grind. Oogst: met de hand in kratten. Vinificatie: per perceel in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling. Alcoholische gisting bij 28° maximum gedurende 10 dagen. Geen pletten of platdrukken. Rijping: 40% nieuwe Franse eiken vaten en 60% wijnvaten gedurende 12 tot 15 maanden.Expertcommentaar


Domein
Château BrownJean-Christophe Mau
Eigenaar

In 1999 neemt Jean-Chirstophe Mau de leiding van het Château Preuillac, eigendom in het noorden van de Médoc die werd gekocht door zijn vader in 1998. Hij beslist om een ware uitdaging aan te gaan. Dit domein tot een van de pronkstukken van de Médoc te maken. Op 33-jarige leeftijd, in 2005, lanceert hij zich in een nieuw avontuur op één van de mooiste grondgebieden in Bordeaux, namelijk Château Brown in Pessac-Léognan. Hij geeft een ware identiteit aan het domein terwijl hij het werk verderzet van zijn voorganger. Voor Jean-Christophe was Château Brown een klaarblijkelijkheid op zijn weg als wijnbouwer en omschrijft zijn verbondenheid met het domain als volgende: “Een dagelijkse ontmoeting met een magische plaats.”