tab.fav
tab.tasting
title



Kenmerken
Beschrijving
De jaargang 2023 heeft een zeer intense kleur met licht paarse reflecties. De neus is krachtig en wordt gekenmerkt door verse rode vruchten, ondersteund door rokerige tonen die afkomstig zijn van de rijping. In de mond is de aanzet zacht. Het gehemelte is sprankelend en vol met een breed palet aan rode vruchten. Een zeer expressieve, pure en smakelijke jaargang.
Aroma's
Primaire aroma

Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Perceelgewijze vinificatie in thermogeregelde roestvrijstalen tanks. Alcoholische gisting bij een maximale temperatuur van 28 °C gedurende 10 dagen. Geen ontristing of pigeage. Tweemaal per dag overpompen van kleine hoeveelheden. Postfermentatieve maceratie bij hoge temperatuur (30 °C). Persing met verticale JLB-pers. Malolactische gisting in tanks. In afzonderlijke partijen tot de uiteindelijke assemblage. 100% in Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden (30% nieuwe vaten, 70% vaten van één wijn).Expertcommentaar

Domein
Château BrownJean-Christophe Mau
Eigenaar

In 1999 neemt Jean-Chirstophe Mau de leiding van het Château Preuillac, eigendom in het noorden van de Médoc die werd gekocht door zijn vader in 1998. Hij beslist om een ware uitdaging aan te gaan. Dit domein tot een van de pronkstukken van de Médoc te maken. Op 33-jarige leeftijd, in 2005, lanceert hij zich in een nieuw avontuur op één van de mooiste grondgebieden in Bordeaux, namelijk Château Brown in Pessac-Léognan. Hij geeft een ware identiteit aan het domein terwijl hij het werk verderzet van zijn voorganger. Voor Jean-Christophe was Château Brown een klaarblijkelijkheid op zijn weg als wijnbouwer en omschrijft zijn verbondenheid met het domain als volgende: “Een dagelijkse ontmoeting met een magische plaats.”