tab.fav
tab.tasting
title









Kenmerken
Beschrijving
De grote wijn van Calon Ségur is een weerspiegeling van zijn terroir: zeldzaam, authentiek en ontroerend. Met een grote natuurlijkheid onthult hij zowel een grote zoetheid als een uitzonderlijke intensiteit. De magie van Calon ligt in dit evenwicht. De stijl wordt aangedreven door een cabernet sauvignon die zijn finesse toont zonder arrogantie. Elegantie is overal aanwezig, in de zuiverheid van de smaken en de delicatesse van de textuur. Dit wijnjaar biedt opnieuw een complex palet van bloemige en fruitige aroma's, met een frisheid die gepaard gaat met zijdezachte, fijne en elegante tannines. Een nieuw wijnjaar dat kan wedijveren met 2016 en 2018.
Eric Boissenot, oenoloog
Aroma's
Primaire aroma

Secundaire aroma's


Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Oogst: met de hand. Eerste inspectie van de druiven op de wijnstok. Vibrerende ontstamper en handmatige sorteertafel. Vinificatie: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten. Lagertijd: 18 tot 21 dagen. Rijping: 18 tot 20 maanden, 100% nieuwe vaten. Klaring met eiwit.Expertcommentaar

Domein
Château Calon SégurGroup Crédit Mutuel Arkéa
Eigenaar

Elke ochtend, net als de wijnstokken ontwaken, nemen de 'bewoners' van Calon het over en wordt het landgoed een dorp. Er werken hier ongeveer vijftig mensen: wijnmakers, tractorbestuurders, administratief team, kelderpersoneel, landbouwingenieurs, gastheren en gastvrouwen die instaan voor de ontvangst... Mensen uit Saint-Estèphe , mensen uit de Médoc en Bordeaux, maar ook getalenteerde mensen uit andere landen die zijn gekomen om deel te nemen aan het Calon Ségur-project. Toen Jean-Pierre Denis het domein kocht namens de Crédit Mutuel Arkéa groep, was dat zowel een daad van liefde als een bewuste keuze. Hij raakte op 35-jarige leeftijd geïnteresseerd in wijn, een late maar oprechte en volledige bekering. Hij is evenzeer een verzamelaar als een liefhebber en geeft toe dat hij een voorkeur heeft voor Bordeaux-wijnen. Vincent Millet kwam in 2006 bij Calon Ségur als Operations Manager en is nu Managing Director. De inwoner van Neuilly-sur-Seine had nooit gedacht dat hij het grootste deel van zijn tijd tussen twee rijen wijnstokken zou doorbrengen. Maar zijn ontmoeting met oenologie tijdens zijn studie neurobiologie veranderde zijn leven.