Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Een heel erg intens paarse kleur. Een verfijnde neus van zwarte bessen, bramen en donkere kersen, maar ook peperkoek en ceder. Kracht gecombineerd met elegantie en finesse. De wijn is zeer rijp en rijk aan complexe fruitimpressies, maar ook kruiden. De tannines zijn zeer edel en fijn. Ook de afdronk is lang, zeer rijk aan fruit en aanhoudend. Heerlijk!

Aroma's

Primaire aroma's
Zwarte besZwarte bes
BraambesBraambes
KersKers
Secundair aroma
CederCeder

Druivenrassen

Cabernet-Sauvignon
48%
Merlot
42%
Petit Verdot
10%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2027 - 2040
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Wit vlees, Rood vlees
Wit vlees, Rood vlees

Expertcommentaar

distinction
Drapé dans une intense robe d'un noir profond, le 2020 de Cos Labory dévoile une belle complexité à l'olfaction autour des fruits bien mûrs, des épices, du tabac et du café. En bouche, il se montre frais et fruité en attaque, puis monte doucement en puissance et en volume, se fait plus dense et charnu, porté par des tanins fermes mais fins.

Domein

Château Cos Labory
Famille Reybier
Eigenaar
Famille Reybier. Eigenaar
Cos S, 33180 Saint-Estèphe - Frankrijk

Het kasteel dankt zijn naam aan zijn ligging op de Cos-helling en aan François Labory, eigenaar tot 1845. Nadien wordt het overgekocht door mijnheer d'Estournel, die het op zijn beurt in 1852 verkoopt aan de Engelse bankier Charles Martyns. Uiteindelijk koopt George Weber de eigendom in de jaren 30. Hij laat het in 1959 na aan zijn dochter en zijn schoonzoon, François Audoy. In 1971 koopt het koppel ook het aangrenzende Château Andron Blanquet. Hun zonen werken een aantal jaren met hen samen op beide domeinen. Later neemt Bernard, de oudste, het beheer van de eigendommen over. Hij is een man van het terrein, die kracht en rust uitstraalt. Hij heeft altijd in Saint-Estèphe gewoond en is de perfecte belichaming van zijn wijn en de wijnbenaming waarvan hij sinds 2000 voorzitter is. In 2023 openen Michel Reybier en zijn familie een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Château Cos Labory, een in 1855 geclassificeerd vijfde groeidomein in Saint-Estèphe. Michel Reybier "zal zich inzetten om de onafhankelijkheid van het domein te bestendigen, met als doel een project van uitmuntendheid te ontwikkelen, gedreven door dit grote terroir van Saint-Estèphe".

Landgoed wijnen