Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Deze krachtige en elegante wijn met 80% syrah en 20% grenache verleidt met zijn aroma's van zwart fruit, specerijen en zoethout. In de mond onderscheidt hij zich door zijn fluweelzachte tannines met een zachte, aangename textuur. De structuur is evenwichtig en biedt een goede lengte. Deze biologische wijn is een eerbetoon aan de missiebroeders van de Heilige Familie.

Florian André, eigenaar

Aroma's

Primaire aroma
Zwart fruitZwart fruit
Secundaire aroma's
DropDrop
KruidenKruiden

Druivenrassen

Syrah
80%
Grenache
20%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2023 - 2026
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Grof wild, Gegrild vlees, Rood vlees
Sterke kazen, Grof wild, Gegrild vlees, Rood vlees

Expertcommentaar

distinction
Médaille d'argent
Deze heb ik geproefd met andere wijnkenners en iedereen was lyrisch over deze wijn. Lekker juicy, gedefinieerd, gecontroleerd en stiekem de impressie latend dat 'wijn maken eenvoudig is'. Aroma's van rijp en gezond fruit met een typische stijl van de wijnmaker. Onweerstaanbaar.

Domein

Château de Manissy
Florian André
Wijnmaker
Florian André. Wijnmaker
Route de Roquemaure, 30126 Tavel - Frankrijk

Historisch landgoed op de rechteroever van de Rhône uit de 17e eeuw. Château de Manissy, in handen van monniken in de 20e eeuw, is een typische wijngaard van uit de Tavel-appellatie. Deze staat ook bekend voor de Lirac-, Château-Neuf-du-Pape- en Côtes du Rhône-wijnen. . De wijnmaker Florian André zet sinds 2003 de traditie van het maken van de wijnen uit de Zuidelijke vallei van de Rhône voort. Hij werkt er elke dag aan om ervoor te zorgen dat de landbouw steeds respectvoller is voor het milieu en het terroir. . Het domein zet zich in voor biologische en biodynamische wijnbouw om gezonde wijnen te produceren die hun terroir vertegenwoordigen. De wijngaarden van Manissy worden al sinds het begin van de 20e eeuw bewerkt met geïntegreerde landbouwmethoden en dragen sinds 2009 het AB-label. 

Landgoed wijnen