tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password


Concours général Paris
Médaille d'or
Kenmerken
Beschrijving
Een fruitige traktatie van start tot finish: vers zwart fruit, kersen en pruimen met een vleugje specerijen. Rond, fris, met fluweelzachte, zachte tannines en een lange, fruitige afdronk.
Pierre et Sebastien Sigaud, wijnmakers
Aroma's
Primaire aroma's



Druivenras
Malbec
100%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2024 - 2026
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Rood vlees

Productieproces
Teelt/bodem : Kalksteenbodem, rijk aan rode klei. Ligging op het zuiden/westen en zuidoosten. Oogst : De druiven worden mechanisch geoogst en gesorteerd. Vinificatie : Onze beste percelen wijnstokken worden gevinifieerd in roestvrijstalen vaten, met een temperatuur van 25°C. Dit wordt gevolgd door een maceratie van 25 dagen. Rijping: 18 maanden in betonnen vatenExpertcommentaar

Médaille d'or
La tradition a du bon à en juger par cette cuvée longuement élevée en cuve béton (18 mois), qui doit tout (et beaucoup ici) au malbec. Une gourmandise fruitée de bout en bout : fruits noirs frais, cerise et pruneau relevés d'une pointe épicée. De la rondeur, de la fraîcheur, des tanins veloutés et fondus, une longue finale fruitée, la bouche coche toutes les cases. On applaudit, et on se ressert !
Domein
Château Haute BoriePierre et Sabastien Sigaud
Wijnmakers
Haute Borie, 46700 Soturac - Frankrijk
Château Haute Borie, gebouwd in 1847, ligt in het uiterste westen van de Cahors AOC in de gemeente Soturac. De gebouwen in Quercy-stijl staan op een plateau van kiezelhoudende klei gemengd met grind uit het oude quartair. De 15 hectare grote wijngaard, voornamelijk beplant met Malbec-druiven, profiteert van de invloed van het oceaanklimaat.