tab.fav
tab.tasting
title





Kenmerken
Beschrijving
Een wijn met veel karakter. Een fruitige neus van zwarte bessen en morellen met een vleugje zoethout. Dicht in de mond met zijdezachte tannines.
Aroma's
Primaire aroma's


Secundair aroma

Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Met de hand geoogst, net als de eerste sortering, aangevuld met een tweede sortering met een optische camera. Perceel voor perceel en selectie binnen de percelen. De 103 percelen met wijnstokken worden gevinifieerd in 102 roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling. De partijen worden ingedeeld op basis van terroir, leeftijd van de wijnstokken en rijpheid van de druiven. De vinificatie gebeurt bij een temperatuur tussen 26 en 28°C gedurende 18 tot 25 dagen, met dagelijks pompen of délestage of pigeage. Malolactische gisting door co-inoculatie. Rijping gedurende 21 maanden in vaten (50% nieuw).Expertcommentaar



Domein
Château LagrangeSuntory
Eigenaar

De eigendom ligt volledig in de gemeente Saint Julien en telt twee noord-zuidgerichte kiezelkruinen. De ondergrond bestaat uit klei en kalk, de bodem uit kiezel en grind. Het gematigde oceaanklimaat wordt beïnvloed door twee watermassa's: de Gironde en de nabijgelegen Atlantische Oceaan. Het domain van Château Lagrange bestaat uit één groot stuk van 118 ha. Onze wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de oudste dateren van 1952. In 1983 komt het Château Lagrange in de handen van de Japanse groep Suntory en zijn président Keizo Saji. Dankzij een belangrijk renovatie- en investeringsprogramma verbonden aan de komst van een dynamisch team, is Château Lagrange aan de top gekomen van de wijnen in de Médoc.