tab.fav
tab.tasting
title





Kenmerken
Beschrijving
Je merkt aroma's van zwarte bes en zwarte kers op met toetsen van specerijen en rook. Door de jaren heen heeft het ook aroma's van cederhout, zoethout en tabak ontwikkeld, typisch voor de grote Saint-Julien wijnen.
Aroma's
Primaire aroma's


Secundaire aroma's



Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Oogst: van 8 tot 30 september 2022. Met de hand geplukt. 1e sortering met de hand. 2e sortering met optische camera. Vinificatie Per perceel en selectie binnen perceel 102 roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling voor 103 wijnpercelen. De capaciteit van de vaten varieert van 36 tot 220 hl. De percelen zijn ingedeeld op basis van druivensoort, leeftijd van de wijnstok, terroir en rijpheid van de druiven. Vinificatie: op 2628°C gedurende 18 tot 25 dagen. Dagelijks matig overpompen of délestage of pigeage. Malolactische gisting door co-inoculatie. Rijping: vroege menging van druivensoorten in januari. Rijping 21 maanden. 60% nieuwe vaten. Afwerking met eiwit in vat. Laatste vermenging voor het bottelen.Expertcommentaar

Domein
Château LagrangeSuntory
Eigenaar

De eigendom ligt volledig in de gemeente Saint Julien en telt twee noord-zuidgerichte kiezelkruinen. De ondergrond bestaat uit klei en kalk, de bodem uit kiezel en grind. Het gematigde oceaanklimaat wordt beïnvloed door twee watermassa's: de Gironde en de nabijgelegen Atlantische Oceaan. Het domain van Château Lagrange bestaat uit één groot stuk van 118 ha. Onze wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de oudste dateren van 1952. In 1983 komt het Château Lagrange in de handen van de Japanse groep Suntory en zijn président Keizo Saji. Dankzij een belangrijk renovatie- en investeringsprogramma verbonden aan de komst van een dynamisch team, is Château Lagrange aan de top gekomen van de wijnen in de Médoc.