tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password



James Suckling
91-92/100

Wine advocate (Robert Parker)
92-94/100

Jancis Robinson
16/20

Vinous
93-95/100

Le Figaro
93-95/100
Kenmerken
Beschrijving
Neus: Zeer levendig, tonen van geplette zwarte vruchten, zoethout, licht gekonfijt. Zeer compact. Deze jaargang heeft een grotere aromatische dichtheid. Mond: Volle aanzet, krachtig zonder agressief te zijn, goed gerijpte tannines. In de mond vinden we dezelfde aromatische spectrum terug als in de neus.
Aroma's
Primaire aroma's


Secundaire aroma's


Druivenrassen
Cabernet-Sauvignon
75%
Cabernet Franc
20%
Merlot
5%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2025 - 2045
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Rood vlees, Gevogelte, Vis met saus

Productieproces
De druiven worden per perceel geoogst en zorgvuldig gesorteerd voordat ze worden ontsteeld en zonder malen en door middel van zwaartekracht in vaten worden gedaan. Perceelgewijze vinificatie in kleine, thermogeregelde betonnen vaten, met regelmatige pigeage. Lange maceratie (4 tot 5 weken). Gemiddeld 15% hele trossen bij de merlot. De rijping vindt voor 50% plaats in nieuwe vaten, voor 35% in vaten die één keer gebruikt zijn en voor 15% in aardewerken kruiken voor een deel van de merlot.Expertcommentaar

91-92/100
The cabernet comes through in this, with medium body, fine tannins and cassis, currant bush and rose petal notes. Smooth finish.

92-94/100
The 2023 Larrivet Haut-Brion bursts with aromas of cassis, coniferous forest, mulberries, orange zest and iris, followed by a medium to full-bodied, seamless and layered palate with bright acids and a succulent core of fruit framed by powdery tannins. This year, Bruno Lemoine and his team employed whole-bunch fermentation for their Cabernet Franc, yielding excellent results. This charming, well-executed Pessac-Léognan is a blend of 75% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc and the remainder Merlot (notably reduced due to mildew).

93-95/100
Un bouquet sensuel, fumé et torréfié, qui réchauffe comme le premier soleil de printemps, sans complètement chasser la fraîcheur de l'air. En bouche, le vin présente immédiatement une superbe succulence de fruit pur et élevé, et une fraîcheur intense comme une brassée de jeunes herbes, mais sans aucune verdeur. La finale est caressante.
Domein
Château Larrivet Haut-BrionPhilippe Gervoson
Eigenaar

Château Larrivet Haut-Brion, in de handen van de familie Gervoson in 1987, vindt zijn wijngaard terug in het begin van de eeuw. Het kasteel met zijn park van 13 ha, zijn gebouwen en 42 ha wijngaarden voor de productie, alsook 18 ha die vroeger al werden beplant en die beetje bij beetje opnieuw worden beplant.