tab.fav
tab.tasting
title






Kenmerken
Beschrijving
Donkere, intense kleur. Heel erg aromatische neus, met vers, rijp fruit. Sappig, geurig en smaakvol in de mond, met een fluweelzachte body, omhulde tannines en een sappige, aromatische afdronk.
Isabelle Davin, oenologe
Aroma's
Primaire aroma's



Secundaire aroma's



Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Cultuur/bodem: Garonne grind, zand-klei ondergrond Oogst: handgeplukt in kratten, met de hand gesorteerd op de wijnstok en vervolgens op de tros. Vinificatie: semi-perceel selectie. Bioprotectie van de oogst met niet-saccharomyces gisten. Alcoholische gisting met geselecteerde gisten. Malolactische gisting in nieuwe vaten. Rijping: 14 tot 18 maanden in Franse eiken vaten (30% nieuw, 70% single-vineyard) Eiwitt-vinificatie in kuipen en vaten.Expertcommentaar


Domein
Château Le CrockFamille Cuvelier
Eigenaar

In een betoverende omgeving, tussen bossen en wijngaarden gewiegd door de golven, geeft deze uitzonderlijke Cru Bourgeois leven aan fijne, precieze wijnen die een uitnodiging zijn om te delen. De wijngaard van Château Le Crock bestaat uit 32 hectare wijnstokken, verdeeld over drie zeer verschillende gebieden. De wijnstokken zijn aangeplant op diepe kiezel- en kleibodems met zand aan de oppervlakte. Ze geven uitdrukking aan de typische eigenschappen van de terroirs van Saint-Estèphe en zorgen voor complexe, krachtige wijnen met een intens en fruitig profiel.