tab.fav
tab.tasting
title


Kenmerken
Beschrijving
Cabernet sauvignon domineert natuurlijk nog steeds, met 86% van de blend. Dit jaar heeft hij een ongewone kracht en energie, gelukkig in evenwicht gehouden door een grote mate van zoetheid. Daarna komen merlot (10%), petit verdot (2%) en cabernet franc (2%). Château Margaux 2011 is de meest geconcentreerde wijn die we ooit hebben gemaakt. En toch voel je de tannines nauwelijks.
Château Margaux
Druivenrassen
Smaakadvies

Expertcommentaar
Domein
Château MargauxCorinne Mentzelopoulos
Propriétaire

Terroir, een idee dat zo Frans is dat het woord in geen enkele andere taal een equivalent heeft. Terroir is het genetisch erfgoed van grote wijnen. Zonder dat is er niets mogelijk, maar het wordt pas echt onthuld door het harde werk en de volharding van mensen. Zonder de zorg en gepassioneerde inzet van deze mensen zou geen grindheuvel, hoe "bevoorrecht" ook, ooit een grootse wijngaard geworden zijn. De meest geschikte druivensoorten moesten worden gekozen, de omstandigheden om ze te verbouwen moesten worden bepaald en de technieken voor het maken en rijpen van wijn moesten worden verfijnd. Dit werk duurde bijna vijfhonderd jaar. Aan het begin van de 21e eeuw kennen Bordeaux-wijnen een ongekend succes. De ogen van de wereld lijken op Bordeaux gericht en de vraag blijft groeien. Deze welvaart, samen met de opkomst van vele andere regio's over de hele wereld, heeft Château Margaux in een concurrerender klimaat geplaatst en heeft ook gediend om zijn unieke positionering te onderstrepen: die van een Premier Grand Cru Classé in 1855 die geniet van een terroir dat door de eeuwen heen is gevormd.

