tab.fav
tab.tasting
title








Kenmerken
Beschrijving
Een neus geroosterde toetsen, met aroma's van karamel, mokka en een geëvolueerd randje. In de mond vergezellen een heerlijke frisheid en bitterheid de toetsen van varen en kruiden. Een watertandende, zijdezachte wijn met een heerlijk krijtachtige toets.
Le Figaro
Aroma's
Primaire aroma's



Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Vinificatie: De druiven worden met de hand geoogst in kleine kratten. Eerste sortering in de wijngaard. Handmatige ontsteeling graan per graan en sortering op tafel. Gevoed door zwaartekracht in houten vaten van 30 tot 70 hl. Maceratie voor de gisting bij een lage temperatuur van 8°C. Handmatig ponsen van de dop. Maceratie duurt 30 dagen. Directe uitloop naar Franse eiken vaten en foudres door zwaartekracht. Malolactische gisting in vaten (2/3 nieuw en 1/3 van één wijn).Expertcommentaar

Domein
Château Pape ClémentBernard Magrez
Eigenaar

Château Pape Clément is een van de oudste grands crus van Bordeaux. De wijngaard werd in de 13de eeuw aangeplant door Bertrand de Got, jongste telg van een adellijke familie uit de streek van Bordeaux. De eerste oogst vond plaats in 1252. In 1305 werd Bertrand de Got paus Clemens V. Het kasteel dankt er zijn naam aan en de wijn is uitgegroeid tot een icoon. Bernard Magrez, de huidige eigenaar, heeft een heel bijzondere carrière achter de rug. Zijn verhaal is dat van een gepassioneerde autodidact die met niets begon en besloot "nooit op te geven". Op 16-jarige leeftijd bekwaamde hij zich als houtzager en hij had geen familie in Bordeaux. Op 19-jarige leeftijd ontdekte hij de kneepjes van het vak toen hij in dienst trad bij een wijnhandelaar in Bordeaux. Op 23-jarige leeftijd richtte hij met de hulp van een bankier zijn eerste bedrijf op, William Pitters International, dat Porto naar de tweede plaats op de Franse markt bracht. Dit was het eerste van vele successen, waaronder drie merken met een indrukwekkende commerciële impact: William Peel Whisky, San José Tequila en Malesan de Bordeaux-wijn. Op basis van deze successen besloot hij zijn carrière een andere wending te geven door deze merken te verkopen en een nieuw avontuur aan te gaan: Grands Crus Classés.