Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

De Château Pape Clément 2022 is een volle, geconcentreerde en indrukwekkende Pessac met veel kruidig rood en zwart fruit, tabaksbladeren, grindachtige aarde en grafietaroma's, opbouwende, rijpe en gepolijste tanninen en een gestapelde afdronk. Prachtig gemaakt, met een opmerkelijke zuiverheid en een heerlijke afdronk, zal deze wijn zich scharen onder de crème de la crème van het oogstjaar en is het zeker waard om uit te zoeken.

Bernard Magrez, eigenaar

Druivenrassen

Merlot
60%
Cabernet-Sauvignon
40%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2042
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Grof wild, Rood vlees
Grof wild, Rood vlees

Productieproces

Cultuur/bodem: mechanisch, grind/klei. Oogst: handmatig. Vinificatie: vinificatie per perceel in eiken, roestvrij staal en beton. Traditioneel overpompen en lange maceratie. Rijping: vaten.

Expertcommentaar

distinction
94-97/100
Quelle richesse dès les premiers effluves avec des arômes raffinés et élégants de boutons de roses, d'épices orientales, de fruit juteux et charnu et de laque de Chine. Plus opulent en bouche, mais avec suavité, le vin se révèle soyeux avec un équilibre parfait entre charnu et fluidité. La fraicheur signe la matière d'un grand raffinement, avant une finale subtilement, mais délicieusement gourmande.

Domein

Château Pape Clément
Bernard Magrez
Eigenaar
Bernard Magrez. Eigenaar
216 Avenue Dr Nancel Penard, 33600 Pessac - Frankrijk

Château Pape Clément is een van de oudste grands crus van Bordeaux. De wijngaard werd in de 13de eeuw aangeplant door Bertrand de Got, jongste telg van een adellijke familie uit de streek van Bordeaux. De eerste oogst vond plaats in 1252. In 1305 werd Bertrand de Got paus Clemens V. Het kasteel dankt er zijn naam aan en de wijn is uitgegroeid tot een icoon. Bernard Magrez, de huidige eigenaar, heeft een heel bijzondere carrière achter de rug. Zijn verhaal is dat van een gepassioneerde autodidact die met niets begon en besloot "nooit op te geven". Op 16-jarige leeftijd bekwaamde hij zich als houtzager en hij had geen familie in Bordeaux. Op 19-jarige leeftijd ontdekte hij de kneepjes van het vak toen hij in dienst trad bij een wijnhandelaar in Bordeaux. Op 23-jarige leeftijd richtte hij met de hulp van een bankier zijn eerste bedrijf op, William Pitters International, dat Porto naar de tweede plaats op de Franse markt bracht. Dit was het eerste van vele successen, waaronder drie merken met een indrukwekkende commerciële impact: William Peel Whisky, San José Tequila en Malesan de Bordeaux-wijn. Op basis van deze successen besloot hij zijn carrière een andere wending te geven door deze merken te verkopen en een nieuw avontuur aan te gaan: Grands Crus Classés.

Landgoed wijnen