tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password



James Suckling
94-95/100

Yves Beck
92-94/100

Jeb Dunnuck
91-93/100
Kenmerken
Beschrijving
De aanzet is soepel en fluweelzacht. De tannines zijn fijn, zijdeachtig en omhullend. Het evenwicht tussen frisheid, mineraliteit en complexe aroma's van zwart fruit. Mooie aromatische persistentie.
Familie Philippe Cuvelier, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma's



Secundaire aroma's



Druivenrassen
Cabernet-Sauvignon
55%
Merlot
42%
Petit Verdot
3%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2024 - 2037
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Rood vlees

Productieproces
Teelt/bodem: Günz grind. Oogst: handmatig/machine. Vinificatie: gisting van hele bessen in roestvrij staal, houten en betonnen vaten, temperatuur gecontroleerd, met capaciteit aangepast aan de selectie van het perceel, extractie door overpompen, vaten gedurende 20 tot 25 dagen. Rijping: 33% nieuwe vaten - 67% vaten van 1 en 2 wijnen - 12 maanden rijping.Expertcommentaar

94-95/100
A medium-bodied red with crunchy fruit and tight tannin structure. Juicy acidity coming through. Chewy and solid at the end. Closed and pretty tannins.
Domein
Château PoujeauxPhilippe Cuvelier
Eigenaar

In 2008 nemen Philippe Cuvelier en zijn zoon Matthieu, reeds eigenaar van Château Clos Fourtet, de toekomst van deze mooie cru van Moulis-en-Médoc in handen. Ze zorgen voor continuïteit, maar blazen de eigendom ook nieuwe energie en veel ambitie in. Ze omringen zich met de beste medewerkers en investeren efficiënt in het productieapparaat om snel een grote stap voorwaarts te zetten en Poujeaux naar de top te brengen.