tab.fav
tab.tasting
title





Kenmerken
Beschrijving
Een krachtige wijn met aroma's van rood fruit en kruiden. In de mond is deze wijn complex, rond en vol.
Aroma's
Primaire aroma's



Secundaire aroma's


Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Oogst: van 12 september tot 22 september 2022. Vinificatie: Fermentatie in roestvrijstalen vaten met temperatuurcontrole. Zachte persing (kleine verticale pers). Rijping gedurende 12 tot 14 maanden in Franse eiken vaten, waarvan een derde nieuw.Domein
Clos du RoyFamille Hermouet | Eigenaar

De wijngaard is al sinds de 19e eeuw in het bezit van dezelfde familie. In 1970 begon Louis Roy met bottelen op het kasteel en noemde zijn wijn Clos du Roy. De wijn kreeg al snel erkenning en won in 1975 de eerste gouden medaille in Parijs. In 1987 kwam zijn schoonzoon Philippe Hermouet naar het domein om het verder te ontwikkelen en het zijn huidige vorm te geven. Vandaag neemt een nieuwe generatie de fakkel over. Gelegen in de gemeente Saillans, in het hart van de Fronsac appellatie, beslaat de wijngaard 22 hectare. In de afgelopen 15 jaar zijn er 3 kleine naburige landgoederen toegevoegd aan de oorspronkelijke wijngaard.