Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Intense aroma’s van bloemen, droogfruit en cederhout. Een uitgebreide smaak met heel fijne tannines en toetsen van cederhout, sandelhout en kers. Elegante tannines tegen het gehemelte. Een pareltje. Klaar om gedronken te worden, maar 2 à 4 jaar laten verouderen kan zeker geen kwaad.

Nicolas Caramelli, eigenaar

Aroma's

Primaire aroma
KersKers
Secundair aroma
SandelhoutSandelhout

Druivenras

Sangiovese
100%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2020 - 2025
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Grof wild, Rood vlees, Sterke kazen
Grof wild, Rood vlees, Sterke kazen

Domein

Fattoria La Lecciaia
Nicolas Caramelli
Wijnmaker
Nicolas Caramelli. Wijnmaker
Localita' Vallafrico, Montalcino, Si 53024 - Italië

Het centrale punt van het domein Fattoria la Lecciaia werd gekocht in 1983 door Maruo Pacini. Het gaat over een eigendom van 60 ha, met 15 wijngaarden gesitueerd in Vallafrico. Het domein bevindt zich aan de historische kust van Montalcino, in de buurt van enkele van de meest iconische gebieden van de benaming. In 2003 werd het domein uitgebreid met 90 ha in Maremma, in het hartje van de AOC Montecucco. Er werden 16 ha wijnstokken geplant (sangiovese, cabernet en merlot). Onlangs heeft de familie Pacini een ambitieus plan gelanceerd om het domein te verbeteren.

Landgoed wijnen