tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password


International Wine Challenge
Médaille d'or
Kenmerken
Beschrijving
Een schitterende, donkerpaarse kleur. Een flatterende neus, peperig met rood fruit. In de mond is de wijn soepel en fruitig, aangenaam en makkelijk te drinken.
Aroma's
Primaire aroma's



Secundaire aroma's


Druivenrassen
Grenache
60%
Syrah
20%
Carignan
20%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2025 - 2028
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Rood vlees, Charcuterie, Quiches, Wit vlees

Productieproces
Teelt/bodem: kiezel- en klei-kalkgrond, gobelet of op draad. Oogst: handmatig en mechanisch. Vinificatie: traditioneel, ongeveer 3 weken onderdompelen. Verschillende pompbeurten om de wijn te homogeniseren, afhankelijk van de dichtheid. Rijping: in betonnen vaten.Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie
Ingrediënten
Voedingswaarden per 100g/100ml
Domein
Les Vignerons de Tavel et LiracJérôme Barrelet
Wijnmaker en vice-voorzitter

De kelder van de wijnbouwers van Tavel en Lirac, in pure Provençaalse stijl, ontstond in 1937, toen Tavel de benaming Appellation d'Origine Contrôlée kreeg. Het blijft tot op de dag van vandaag de enige wijnkelder die werd ingehuldigd door de President van de Republiek (Albert Lebrun in 1938). De 'Cave des vignerons de Tavel et Lirac' behoort nu tot de historische Franse monumenten en draagt het label 'Patrimoine du XXème siècle'. De kelder ligt in het hart van de wijngaard en vertegenwoordigt de helft van de benaming Tavel.