tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password



Challenge Millésime Bio
Médaille d'or

7sur7
Recommandé

Deuzio
Recommandé
Kenmerken
Beschrijving
Een neus van rood en zwart fruit (kersen en bramen), een gehemelte met een levendige, licht kruidige (zoethout) en gestructureerde terroirwijn. Gerijpt op fijne droesem in roestvrijstalen vaten en gebotteld binnen 9 maanden na de oogst. Perfect bij Boles de piccolat of Catalaanse bonen.
Lionel Lavail, wijnmaker
Aroma's
Primaire aroma's


Secundair aroma

Druivenras
Syrah
100%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2023 - 2027
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Slaatjes, Rood vlees

Expertcommentaar

Recommandé
Dans un autre style, citons le 100% syrah “Codols de Pedra” du domaine Mas Latour Lavail. Un vin léger, sur la cerise, mais doté d’une belle structure et qui accompagnera idéalement les premières grillades printanières. - Anthony Fino

Recommandé
L'élevage de ce vin, pendant 9 mois, sur ses lies fines après les fermentations, lui confère une jolie palette aromatique mais en plus, cela lui apporte du gras et un certain moelleux. En pratique, cette technique d'élevage très répandue pour les vins blancs, permet pour les vins rouges, quand elle est maîtrisée, de gommer l'astringence des tanins. Et de fait, c'est ce qui s'est passé avec ce vin, 100% syrah, relativement complexe mais extrêmement gouleyant et d'une grande gourmandise. Un gros coup de coeur. - Pascal Jassogne
Domein
Mas Latour LavailLionel Lavail
Wijnmaker

De wijngaard Mas Latour Lavail ligt in de gemeenten Perpignan en Canet-en-Roussillon langs de oevers van de "TET". Deze kleine wijngaard van 12 ha, die sinds meer dan 10 jaar volledig biologisch wordt bewerkt, is opmerkelijk dicht bij de kust gelegen en de bodem bestaat uit kiezelstenen en diepe klei. De opbrengsten zijn laag maar zeer kwalitatief en de wijnen van dit terroir hebben frisse en uitbundige aroma's.