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Kenmerken

Beschrijving

Een uitstekende Prosecco Valdobbiadene superiore die door de wijncritici wordt gewaardeerd. In de neus florale en fruitige toetsen van groene appel en citrusvruchten. Smaakvol, harmonieus en aanhoudend, het is een perfecte ambassadeur van de knowhow van de regio. De kenner moet dus vermijden zijn mooie aroma's te maskeren door toe te geven aan de Spritz mode... Uitstekend als aperitief en voor de hele maaltijd!

Andrea Gallina, wijnbouwer

Aroma's

Primaire aroma's
Groene appelGroene appel
CitrusvruchtenCitrusvruchten

Druivenras

Glera
100%

Smaakadvies

Serveertemperatuur : tussen 8° en 9°
Smaakcombinaties : Aperitief, Schaal- en schelpdieren
Aperitief, Schaal- en schelpdieren

Expertcommentaar

distinction
Aanbevolen
100% glera afkomstig van de heuvels van Refrontolo. Leuk weetje: Perlage was de eerste producent in de regio die koos voor bio en biodynamische wijnbouw. Complete bubbel met aroma’s van appelbloesem, meidoorn, appel en peer, fris en volumineus in de mond, rijpe citrusvruchten, zelfs wat kruiden, lange finale. Tip: Feestelijke bubbel voor bij Italiaanse charcuterie. - Alain Bloeykens
distinction
Recommandé
Ce « Perlage » ne rime ni avec spritz ni même avec bradage, comme trop de Proseccos. Il nous a séduit par son fruité très pur (pomme, ananas et pêche), sa bouche aux jolies notes de zeste d’orange, sa bulle onctueuse et sa belle amertume finale. Voila un Canah avec lequel on ferait bien la noce. - Hervé Lalau
distinction
Recommandé
C'est un coup de coeur. Produit en bio, ce prosecco est brut. Cela change du prosecco qui est, en général, dosé extra-dry. Ce dosage brut lui donne une très belle vivacité qui est protée par une aromatique très pure et nette de fruits blancs et jaunes, sur un fond d'agrumes. En bouche, c'est un tapis de bulles denses et vivantes qui tapisse la langue pour céder rapidement la place à l'onctuosité du vin. La finale relance le beau fruité avec de très jolis amers fins pour finir la bouche. Pas de doute, c'est un magnifique prosecco, très gastronomique et donc capable d'accompagner tout un repas. - Pascal Jassogne
distinction
Recommandé
Très floral au nez. Indéniablement on est sur un prosecco de jolie facture. En ­bouche, c’est rond, pas trop dosé, avec une pointe d’amertume en fin qui illustre le renouveau du style de la région. Jolie petite découverte. Parfait en journée pendant qu’on décore la maison pour les fêtes.
distinction
Recommandé
Issu du coeur historique de son appellation, ce Prosecco bien brut se compose à 100% d'un cépage local, le glera. Il est floral au nez, fruité (agrumes) et vif. Sa note finale présente une légère amertume. Il est considéré comme faisant partie du top 5 de cette famille de vins effervescents. Il serait dommage de le boire en 'Spritz'... Il est préférable de le déguster à l'apéritif, à une température de 8°C, avec de fins tranches de jambon de Parme. - Patrick Fievez

Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie

Ingrediënten

Voedingswaarden per 100g/100ml

Domein

Perlage
Andréa Gallina
Wijnmaker
Andréa Gallina. Wijnmaker
Via Cal del Muner, 16, 31010 Farra di Soligo TV- Italië

Het verhaal van Perlage begon in 1985, toen de 7 broers Nardi, vader Tiziano en moeder Afra, besloten het avontuur van de biologische landbouw en wijnbouw aan te gaan, te beginnen in Riva Moretta, de historische wijngaard in het hart van Prosecco Superiore DOCG. Een keuze die ertoe heeft geleid dat Perlage een van de meest gerenommeerde biologische wijnproducenten in de regio Veneto is geworden, alsmede een van de weinige bedrijven die biologische Prosecco DOCG produceren binnen het Consortium ter Bescherming van Prosecco di Conegliano Valdobbiadene. Tegenwoordig is Perlage ongetwijfeld ook wereldwijd bekend, omdat het traditie en innovatie weet te combineren in zijn biologische wijnen en sinds 2004 ook in zijn biodynamische wijnen.

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