tab.fav
tab.tasting
title












Kenmerken
Beschrijving
Een uitstekende Prosecco Valdobbiadene superiore die door de wijncritici wordt gewaardeerd. In de neus florale en fruitige toetsen van groene appel en citrusvruchten. Smaakvol, harmonieus en aanhoudend, het is een perfecte ambassadeur van de knowhow van de regio. De kenner moet dus vermijden zijn mooie aroma's te maskeren door toe te geven aan de Spritz mode... Uitstekend als aperitief en voor de hele maaltijd!
Andrea Gallina, wijnbouwer
Aroma's
Primaire aroma's


Druivenras
Smaakadvies

Expertcommentaar





Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie
Ingrediënten
Voedingswaarden per 100g/100ml
Domein
PerlageAndréa Gallina
Wijnmaker

Het verhaal van Perlage begon in 1985, toen de 7 broers Nardi, vader Tiziano en moeder Afra, besloten het avontuur van de biologische landbouw en wijnbouw aan te gaan, te beginnen in Riva Moretta, de historische wijngaard in het hart van Prosecco Superiore DOCG. Een keuze die ertoe heeft geleid dat Perlage een van de meest gerenommeerde biologische wijnproducenten in de regio Veneto is geworden, alsmede een van de weinige bedrijven die biologische Prosecco DOCG produceren binnen het Consortium ter Bescherming van Prosecco di Conegliano Valdobbiadene. Tegenwoordig is Perlage ongetwijfeld ook wereldwijd bekend, omdat het traditie en innovatie weet te combineren in zijn biologische wijnen en sinds 2004 ook in zijn biodynamische wijnen.