tab.fav
tab.tasting
title

Kenmerken
Beschrijving
Een opgewekte geur met klein rood fruit. Een elegante en gedurfde smaak met een lange afdronk.
Emanuele Nardi, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma

Druivenras
Smaakadvies

Productieproces
De gisting en verwerking gebeuren op gecontroleerde temperatuur (24° -28°) met een dagelijkse ‘remontage’. De wijn wordt in grote eikenvaten overgebracht en de malolactische gisting wordt uitgevoerd, gevolgd door een rijping van 18 maanden.Domein
Fattoria del CerroEmanuele Nardi
Wijnmaker

De Fattoria del Cerro, gelegen in Acquaviva Montepulciano - Siena, strekt zich uit over 600 hectare, waarvan 181 wijngaarden, en met zijn 93 hectare Nobile di Montepulciano wijngaarden, is het grootste particuliere landgoed dat deze verbazingwekkende wijn produceert. De verschillende exposities van de wijngaarden en de unieke verscheidenheid aan bodems geven ons de mogelijkheid om de beste druiven te selecteren om wijnen van topkwaliteit te maken. Prugnolo Gentile, de druivensoort van Nobile di Montepulciano, is een kloon van Sangiovese, typisch voor deze regio, die zich door de eeuwen heen heeft aangepast aan de lokale groeiomstandigheden.