Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Uitzonderlijk aroma van rode bes, zoete paprika en zwarte bes. Op het palet toetsen van cranberry en kers. Kruidige afdronk met tomatenblad en witte peper.

Jeroen Houben, wijnmaker

Aroma's

Primaire aroma's
Zwarte besZwarte bes
KersKers
AalbesAalbes
Secundaire aroma's
TomaatTomaat
PeperPeper

Druivenrassen

Souvignier gris
50%
Merlot Khorus
25%
Cabernet Cortis
25%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2025
Serveertemperatuur : tussen 8° en 9°
Smaakcombinaties : Aperitief, Verse en delicate kazen, Gegrilde vis, Desserts met rood fruit
Aperitief, Verse en delicate kazen, Gegrilde vis, Desserts met rood fruit

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
Trios vins bios belges du domaine Hoenshof, dans le hameau de Hoenshoven à Borgloon. Sur les 6,5 hectares du domaine, pas moins de 30 cépages ont été plantés. Ce qui permet d'élaborer de très nombreuses cuvées. Voilà donc trois cuvées en rosé, blanc et rouge, avec trois assemblages différents à découvrir au même prix. Ce domaine créé en 2002 dans le verger familial par Ghislain Houben, prof d'économie à l'université de Hasselt, et repris depuis par son fiston Jeroen, a toujours été à la pointe de la viticulture de la Hesbaye limbourgeoise. A découvrir! - Pascal Jassogne

Domein

Hoenshof
Ghislain et Jeroen Houben
Wijnmakers
Ghislain et Jeroen Houben. Wijnmakers
Hoepertingenstraat 22, 3840 Borgloon - België

Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon. Wijnbouw is Ghislains passie. In 2002 plantte hij zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon Jeroen, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe. Samen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 30 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel al doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen die jaarlijks geproduceerd worden. Dit zijn zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen, als unieke creaties.

Landgoed wijnen