tab.fav
tab.tasting
title





Kenmerken
Beschrijving
Aroma's van rijpe perzik, zoete meloen en ananas. Een vleugje van kamperfoelie en sinaasappelschil. Een verfrissend fruitig palet met toetsen van abrikoos en kweepeer.
Jeroen Houben, wijnmaker
Aroma's
Primaire aroma's



Secundaire aroma's



Druivenrassen
Smaakadvies

Expertcommentaar


Domein
HoenshofGhislain et Jeroen Houben
Wijnmakers

Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon. Wijnbouw is Ghislains passie. In 2002 plantte hij zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon Jeroen, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe. Samen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 30 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel al doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen die jaarlijks geproduceerd worden. Dit zijn zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen, als unieke creaties.