Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Aroma's van rijpe perzik, zoete meloen en ananas. Een vleugje van kamperfoelie en sinaasappelschil. Een verfrissend fruitig palet met toetsen van abrikoos en kweepeer.

Jeroen Houben, wijnmaker

Aroma's

Primaire aroma's
AnanasAnanas
KweepeerKweepeer
MeloenMeloen
Secundaire aroma's
KamperfoelieKamperfoelie
SinaasappelschilSinaasappelschil
Gedroogde abrikoosGedroogde abrikoos

Druivenrassen

Johanniter
50%
Muscaris
25%
Souvignier gris
25%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2025
Serveertemperatuur : tussen 8° en 9°
Smaakcombinaties : Aperitief, Sterke kazen, Gegrilde vis
Aperitief, Sterke kazen, Gegrilde vis

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
La robe jaune blanc hume le citron et la groseille verte. En bouche, l’acidité amère du zeste renforce la fraîcheur avec intensité. Le gras enrobe les papilles et offre une poignée d’épices qui réunit le poivre blanc, la muscade et la graine de coriandre. La bonne longueur reste sur la vivacité dominante. Un assemblage qui demande encore un peu de recul pour l’apprécier à sa juste valeur. - Marco
distinction
Recommandé
Les vins de chez nous à ce prix sont très rares, c'est déjà une bonne raison pour essayer. C'est frais, vif, avec un côté pomme verte et peau d'agrume en fin de bouche. C'est un peu court, mais équilibré. Pour accompagner du poulet froid, un vitello tonnato, c'est idéal. A boire avec des sceptiques, juste histoire de casser leurs préjugés, et les vôtres aussi. - Eric Boschman

Domein

Hoenshof
Ghislain et Jeroen Houben
Wijnmakers
Ghislain et Jeroen Houben. Wijnmakers
Hoepertingenstraat 22, 3840 Borgloon - België

Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon. Wijnbouw is Ghislains passie. In 2002 plantte hij zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon Jeroen, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe. Samen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 30 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel al doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen die jaarlijks geproduceerd worden. Dit zijn zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen, als unieke creaties.

Landgoed wijnen