Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Hij krijgt het label “biologische wijn”: een primeur voor een 1855 Grand Cru Classé. Door de vier belangrijkste druivensoorten van 19 terroirs te mengen, onthult deze complexe fles een volle, sappige en weelderige aanzet. Het gehemelte is fluweelzacht, geïntegreerd en rechttoe rechtaan, waarbij de fruitigheid van frambozen wordt geserveerd door tannines getekend met een pluimpje.

Terres de Vins

Aroma's

Primaire aroma's
Zwarte besZwarte bes
FramboosFramboos
Secundaire aroma's
CederCeder
VuursteenVuursteen
Hars van dennenappelHars van dennenappel

Druivenrassen

Cabernet-Sauvignon
68%
Merlot
22%
Cabernet Franc
7%
Petit Verdot
3%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2040
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Grof wild, Rood vlees
Grof wild, Rood vlees

Productieproces

Cultuur/bodem: Garonne-grind op kalksteen. Gecertificeerde biologische wijnbouw. Inzaai van groenbemesting en ondiepe grondbewerking om het microbiologische leven te stimuleren. Alle werkzaamheden voor een goede verdeling en beluchting van de druiven. Oogst: selectieve handmatige oogst volgens terroir en groeizones. Geoogst in kleine kratten, gevolgd door het handmatig sorteren van trossen en bessen. Vinificatie: 100% door zwaartekracht. Gisting door zwaartekracht en licht pletten. Koude maceratie vóór de gisting. Zachte extractie met délestage en pigeage. Vinificatie op zwaartekracht zonder gebruik van pompen. Rijping: 17 maanden in vaten. 65% nieuwe vaten.

Expertcommentaar

distinction
95/100
Floral and fragrant, really perfumed and scented, inviting, deep and cool. Sleek and silky, the fruit has gorgeous purity and cleanliness, with tannins that are filling and ripe but also have bite and grip. The wine has power but delivered so delicately with tannins that give a sculpted element to the profile with precision and definition. Feels extremely polished, on the tense and straight side, the Cabernet is not so expansive or plush but this feels like it has that Pauillac swagger with lots of life and energy. Very drinkable and impressive from director Vincent Bache-Gabrielsen. 16% press wine, usually 12-13%. New label as of 2022 celebrating organic certification. 3% completes the blend. Total acidity: 3.7. 65% new oak barrels. 3.86pH. - Georgina Hindle
distinction
95/100
Il portera sur l'étiquette la mention « vin biologique » : une première pour un Grand Cru Classé 1855. Assemblant les quatre cépages principaux issus de 19 terroirs, ce flacon complexe révèle une attaque ample, juteuse et opulente. Tout est velouté au palais, intégré et droit, le fruité de la framboise est servi par des tanins dessinés à la plume.
distinction
94-95/100
The pure cabernet character comes through clearly here with blackcurrants and blueberries, and flowers such as lavender and sandalwood. Medium- to full-bodied. Racy and polished tannins and a long, flavorful finish. 68% cabernet sauvignon, 22% merlot, 7% cabernet franc and 3% petit verdot. From organically grown grapes.
distinction
93-94/100
Le boisé se révèle bien, peut-être un peu trop, mais il ne masque pas les autres éléments. Ainsi, le bouquet révèle des nuances de menthe, de graphite et de cassis. Le vin se révèle avec une certaine ampleur, des tannins crémeux et une structure qui rafraîchit la fin de bouche. Un vin qui a du gras, de la tension et de la persistance. Un vin qui ouvre de très belles perspectives, tant pour la propriété que pour les consommateurs.
distinction
92/100
Jolis arômes, corps harmonieux, un pauillac de charme et un grand rapport qualité-prix probable.
distinction
92-94/100
The 2022 Château Pédesclaux is a beautiful wine, with an almost bloody, iron-like character in its cassis and blue fruits as well as notes of leafy herbs. It's medium to full-bodied, has a layered, silky texture, and terrific purity.
distinction
91-93/100
The 2022 Pédesclaux is terrific. It shows a level of finesse that has not always been present here. There's plenty of richness and power, but also better balance than in some years. Spice, leather, menthol, rose petal, licorice and a discreet touch of oak are beautifully woven together. This is a fine vintage for Pédesclaux. Drinking window : 2028-2047. - Antonio Galloni
distinction
89-91/100
Now certified organic, the 2022 Pedésclaux exhibits aromas of dark berries, plums and pencil shavings, followed by a medium to full-bodied, suave and refined palate that's a touch lean on the finish. As it fleshes out with élevage, it should come into better balance. - William Kelley

Domein

Château Pédesclaux
Famille Lorenzetti
Eigenaar
Famille Lorenzetti. Eigenaar
Route de Pédesclaux, 33250 Pauillac - Frankrijk

5e Grand Cru Classé de Pauillac, het Château Pédesclaux werd opgericht op initiatief van Urbain-Pierre Pédesclaux, een wijnmakelaar, aan het begin van de 19e eeuw. De familie Lorenzetti, die het landgoed in 2009 overnam, heeft de cru naar het hoogste niveau gebracht door het voorzien van nieuwste technologie. In 2014 tekende hij met name de bouw van een nieuwe wijnkelder, een werk van architect Jean-Michel Wilmotte. In 2018 nam Manon Lorenzetti de teugels van het pand over door een dynamische energie naar de eigendom te brengen. De wijngaard van Château Pédesclaux beslaat 52 ha wijngaarden die zich verspreiden over 19 verschillende grondgebieden. Sinds 2019 is de wijngaard omgebouwd tot biologische landbouw. De wijngaard wordt beheerd door Vincent Bache-Gabrielsen, geadviseerd door oenoloog Éric Boissenot.

Landgoed wijnen