tab.fav
tab.tasting
title










Kenmerken
Beschrijving
Hij krijgt het label “biologische wijn”: een primeur voor een 1855 Grand Cru Classé. Door de vier belangrijkste druivensoorten van 19 terroirs te mengen, onthult deze complexe fles een volle, sappige en weelderige aanzet. Het gehemelte is fluweelzacht, geïntegreerd en rechttoe rechtaan, waarbij de fruitigheid van frambozen wordt geserveerd door tannines getekend met een pluimpje.
Terres de Vins
Aroma's
Primaire aroma's


Secundaire aroma's



Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Cultuur/bodem: Garonne-grind op kalksteen. Gecertificeerde biologische wijnbouw. Inzaai van groenbemesting en ondiepe grondbewerking om het microbiologische leven te stimuleren. Alle werkzaamheden voor een goede verdeling en beluchting van de druiven. Oogst: selectieve handmatige oogst volgens terroir en groeizones. Geoogst in kleine kratten, gevolgd door het handmatig sorteren van trossen en bessen. Vinificatie: 100% door zwaartekracht. Gisting door zwaartekracht en licht pletten. Koude maceratie vóór de gisting. Zachte extractie met délestage en pigeage. Vinificatie op zwaartekracht zonder gebruik van pompen. Rijping: 17 maanden in vaten. 65% nieuwe vaten.Expertcommentaar








Domein
Château PédesclauxFamille Lorenzetti
Eigenaar

5e Grand Cru Classé de Pauillac, het Château Pédesclaux werd opgericht op initiatief van Urbain-Pierre Pédesclaux, een wijnmakelaar, aan het begin van de 19e eeuw. De familie Lorenzetti, die het landgoed in 2009 overnam, heeft de cru naar het hoogste niveau gebracht door het voorzien van nieuwste technologie. In 2014 tekende hij met name de bouw van een nieuwe wijnkelder, een werk van architect Jean-Michel Wilmotte. In 2018 nam Manon Lorenzetti de teugels van het pand over door een dynamische energie naar de eigendom te brengen. De wijngaard van Château Pédesclaux beslaat 52 ha wijngaarden die zich verspreiden over 19 verschillende grondgebieden. Sinds 2019 is de wijngaard omgebouwd tot biologische landbouw. De wijngaard wordt beheerd door Vincent Bache-Gabrielsen, geadviseerd door oenoloog Éric Boissenot.