Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Een solide poging en een van de betere wijnen uit het uiterste noorden van Bordeaux, de wijn biedt bloemen, tabak, kruiden, cederhout en aalbessen. Rond, fruitig en zacht, met een sappige, mondvol zoete cassis op het middenpalet. Deze wijn is nu goed en zal nog beter worden met een paar jaar flesrijping. Drink van 2024-2038.

Jeff Leve, wijnjournalist

Aroma's

Primaire aroma's
Zwart fruitZwart fruit
Zwarte besZwarte bes
Secundaire aroma's
CederCeder
KruidenKruiden
KrentKrent

Druivenrassen

Merlot
52%
Cabernet-Sauvignon
37%
Petit Verdot
7%
Cabernet Franc
4%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2040
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Rood vlees, Wit vlees
Rood vlees, Wit vlees

Productieproces

Oogst: 100% met de hand in kratten. Merlot: van 15 september tot 21 september. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot: 28 september tot 1 oktober. Ongeveer 1 kg druiven per wijnstok (6 tot 8 trossen per wijnstok), oftewel 47 hls/ha. Vinificatie: dubbele sortering van de druiven voor en na het ontpitten op triltafels en het afvullen met een slangenpomp (koude voorgisting bij 8° tot 10° gedurende 48 tot 72 uur). Traditionele vinificatie door overpompen in betonnen vaten en afponsen in houten en betonnen vaten (gedeeltelijk). Persen met een verticale pers. Rijping: malolactische gisting door co-inoculatie tijdens de gisting. Rijping op droesem met roeren van de droesem. 60% nieuwe Franse eiken vaten gedurende 17 maanden, 33% betonnen eieren van 7 hls en Dolia van 13 hls gedurende 12 maanden, 7% aardewerken pot van 8 hls gedurende 6 tot 8 maanden.

Domein

Clos Manou
Françoise et Stéphane Dief
Eigenaar
Françoise et Stéphane Dief. Eigenaar
7 Rue du 19 Mars 1962, 33340 Saint-Christoly-Médoc - Frankrijk

Beetje bij beetje hebben we de afgelopen 20 jaar prachtige terroirs gezocht en gevonden die uitsluitend zijn beplant met wijnstokken met een hoge dichtheid, d.w.z. ongeveer 10.000 wijnstokken per hectare. Zo is het domein ontstaan, altijd met dezelfde passie, dezelfde smaak voor detail, dezelfde geest van precisie en nauwkeurigheid... evoluerend van 12 are naar 18 hectare vandaag, inclusief de aankoop van een cru artisan van 4 hectare en een cru bourgeois van 7 hectare. Het was in 1998, in onze garage die we als kelder gebruikten, dat we onze 1ste wijnoogst vinficeerden: slechts 600 flessen. Een wijn zoals we die graag drinken, gemaakt met zorg en aandacht voor detail, een heel precieze wijn zoals jij die ook graag drinkt.

Landgoed wijnen