tab.fav
tab.tasting
title





Kenmerken
Beschrijving
Donkerpaars rode wijn. Dit is een krachtige, volle wijn met een rijke neus van aroma's met kersen en zwarte bessen. Het gehemelte is zuiver en harmonieus, met aanhoudende toetsen van zwarte bessen en kruiden. De strakke tannines zorgen voor een lange, krachtige afdronk. Het noordelijke aspect van de percelen zorgt ervoor dat de wijn een mooie frisheid behoudt aan het einde van de degustatie.
Caroline Bonnefoy, wijnmaakster
Aroma's
Primaire aroma's



Secundair aroma

Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Teelt/bodem: biologische landbouw. Klei-kalkgrond met gerolde kiezels. Oogst: handmatig. Vinificatie: de druiven worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn, waarbij wordt gelet op de fenolische rijpheid en niet alleen op de verhouding suiker/zuurgraad. De twee druivensoorten worden gemengd tijdens de vinificatie. De gisting duurt vijf weken, waarin we alleen koude rekken uitvoeren om een maximum aan primaire aroma's en vettigheid te behouden en tegelijk een goede tannine-extractie te garanderen. Rijping: in betonnen vaten.Expertcommentaar


Domein
Domaine Caroline BonnefoyCaroline Bonnefoy
Wijnmaakster

Na haar studie oenologie besloot Caroline Bonnefoy in 1999 wijnmaakster te worden. Ze vestigde zich met haar zus en vader in Valréas, op het landgoed dat al meer dan een eeuw in de familie was. In 2005 besloten de 2 zussen het landgoed af te splitsen en ieder hun eigen weg te gaan. Na verloop van tijd breidde het domein zich uit en werden nieuwe appellaties toegevoegd. Vandaag beheert Caroline 45 hectare wijngaarden in vier verschillende appellaties: Valréas, Cru Rasteau, Cru Beaumes de Venise en Ventoux.