Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Een donkerrode wijn. Dit is een krachtige wijn met een zeer expressieve en vrij subtiele neus. Het gehemelte is harmonieus en zeer aromatisch, met aanhoudende aroma's van zwarte bessen en gekonfijt fruit. De tannines zijn fijn en zijdeachtig. Dit is een zeer elegante wijn met een lange, zoete afdronk.

Caroline Bonnefoy, wijnmaakster

Aroma's

Primaire aroma's
Zwart fruitZwart fruit
BraambesBraambes
Secundaire aroma's
KruidenKruiden
BosviooltjeBosviooltje
DropDrop

Druivenrassen

Grenache
60%
Syrah
40%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2028
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Rood vlees
Sterke kazen, Rood vlees

Productieproces

Teelt/bodem: biologische landbouw. Klei-kalkgrond met gerolde kiezels. Oogst: met de hand. Vinificatie: De percelen grenache en syrah liggen op hoogte en zijn dit jaar op hetzelfde moment rijp. De druiven worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn, waarbij wordt gelet op de fenolische rijpheid en niet alleen op de suiker/zuurgraadverhouding. De druiven worden met de hand geoogst in kleine containers, gesorteerd en ontsteeld. De twee druivensoorten worden gemengd tijdens de vinificatie. De gisting duurt 5 weken, waarin we alleen koude rekken uitvoeren om zoveel mogelijk primaire aroma's en vetheid te behouden en tegelijkertijd zoveel mogelijk tannine te extraheren. Rijping: in betonnen vaten.

Expertcommentaar

distinction
15/20
Encore une référence récemment entrée dans la gamme cora Wine. Un Rasteau bio composé de 60% de grenache et 40% de syrah pour un plaisir immédiat, mais que l’on pourra garder 3 à 5 ans sans crainte. Vin riche et généreux, aux arômes de fruits bien mûrs, de cerises, et de confiture de mures. La bouche est ample, pleine, légèrement épicée, avec une agréable sensation de sucrosité en finale. Très plaisant ! - Marc Roisin

Domein

Domaine Caroline Bonnefoy
Caroline Bonnefoy
Wijnmaakster
Caroline Bonnefoy. Wijnmaakster
Route de Montélimar, 84600 Valréas - Frankrijk

Na haar studie oenologie besloot Caroline Bonnefoy in 1999 wijnmaakster te worden. Ze vestigde zich met haar zus en vader in Valréas, op het landgoed dat al meer dan een eeuw in de familie was. In 2005 besloten de 2 zussen het landgoed af te splitsen en ieder hun eigen weg te gaan. Na verloop van tijd breidde het domein zich uit en werden nieuwe appellaties toegevoegd. Vandaag beheert Caroline 45 hectare wijngaarden in vier verschillende appellaties: Valréas, Cru Rasteau, Cru Beaumes de Venise en Ventoux.

Landgoed wijnen