tab.fav
tab.tasting
title



Kenmerken
Beschrijving
Een donkerrode wijn. Dit is een krachtige wijn met een zeer expressieve en vrij subtiele neus. Het gehemelte is harmonieus en zeer aromatisch, met aanhoudende aroma's van zwarte bessen en gekonfijt fruit. De tannines zijn fijn en zijdeachtig. Dit is een zeer elegante wijn met een lange, zoete afdronk.
Caroline Bonnefoy, wijnmaakster
Aroma's
Primaire aroma's


Secundaire aroma's



Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Teelt/bodem: biologische landbouw. Klei-kalkgrond met gerolde kiezels. Oogst: met de hand. Vinificatie: De percelen grenache en syrah liggen op hoogte en zijn dit jaar op hetzelfde moment rijp. De druiven worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn, waarbij wordt gelet op de fenolische rijpheid en niet alleen op de suiker/zuurgraadverhouding. De druiven worden met de hand geoogst in kleine containers, gesorteerd en ontsteeld. De twee druivensoorten worden gemengd tijdens de vinificatie. De gisting duurt 5 weken, waarin we alleen koude rekken uitvoeren om zoveel mogelijk primaire aroma's en vetheid te behouden en tegelijkertijd zoveel mogelijk tannine te extraheren. Rijping: in betonnen vaten.Expertcommentaar

Domein
Domaine Caroline BonnefoyCaroline Bonnefoy
Wijnmaakster

Na haar studie oenologie besloot Caroline Bonnefoy in 1999 wijnmaakster te worden. Ze vestigde zich met haar zus en vader in Valréas, op het landgoed dat al meer dan een eeuw in de familie was. In 2005 besloten de 2 zussen het landgoed af te splitsen en ieder hun eigen weg te gaan. Na verloop van tijd breidde het domein zich uit en werden nieuwe appellaties toegevoegd. Vandaag beheert Caroline 45 hectare wijngaarden in vier verschillende appellaties: Valréas, Cru Rasteau, Cru Beaumes de Venise en Ventoux.