Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Dieprode wijn. In de neus aroma's van olijven en 'garrigue'. In de mond is dit een gulle, complexe wijn met aanwezige maar ronde tannines. Op de afdronk zijn er toetsen van zwarte bessen, olijven en kruiden.

Caroline Bonnefoy, wijnmaakster

Aroma's

Primaire aroma's
KersKers
AardbeiAardbei
Klein rood fruitKlein rood fruit
Secundaire aroma's
ThijmThijm
KruidenKruiden

Druivenrassen

Grenache
90%
Syrah
8%
Mourvèdre
2%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2027
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Rood vlees, Gevogelte
Sterke kazen, Rood vlees, Gevogelte

Productieproces

Cultuur/bodem: biologische landbouw, klei-kalkgrond. Oogst: mechanisch. Vinificatie: De druiven werden geplukt wanneer ze volledig rijp waren, waarbij we erop hebben gelet dat de fenolische rijpheid werd beoordeeld en niet alleen de suiker/zuurgraadverhouding. De maceratie- en gistingsfase duurde 4 weken, waarin we zachtjes pompten, afgewisseld met delestage, om zoveel mogelijk primaire aroma's en vettigheid te behouden en tegelijkertijd een goede tannine-extractie te garanderen. Rijping: betonnen vaten.

Domein

Domaine Caroline Bonnefoy
Caroline Bonnefoy
Wijnmaakster
Caroline Bonnefoy. Wijnmaakster
Route de Montélimar, 84600 Valréas - Frankrijk

Na haar studie oenologie besloot Caroline Bonnefoy in 1999 wijnmaakster te worden. Ze vestigde zich met haar zus en vader in Valréas, op het landgoed dat al meer dan een eeuw in de familie was. In 2005 besloten de 2 zussen het landgoed af te splitsen en ieder hun eigen weg te gaan. Na verloop van tijd breidde het domein zich uit en werden nieuwe appellaties toegevoegd. Vandaag beheert Caroline 45 hectare wijngaarden in vier verschillende appellaties: Valréas, Cru Rasteau, Cru Beaumes de Venise en Ventoux.

Landgoed wijnen