tab.fav
tab.tasting
title



Kenmerken
Beschrijving
Dieprode wijn. In de neus aroma's van olijven en 'garrigue'. In de mond is dit een gulle, complexe wijn met aanwezige maar ronde tannines. Op de afdronk zijn er toetsen van zwarte bessen, olijven en kruiden.
Caroline Bonnefoy, wijnmaakster
Aroma's
Primaire aroma's



Secundaire aroma's


Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Cultuur/bodem: biologische landbouw, klei-kalkgrond. Oogst: mechanisch. Vinificatie: De druiven werden geplukt wanneer ze volledig rijp waren, waarbij we erop hebben gelet dat de fenolische rijpheid werd beoordeeld en niet alleen de suiker/zuurgraadverhouding. De maceratie- en gistingsfase duurde 4 weken, waarin we zachtjes pompten, afgewisseld met delestage, om zoveel mogelijk primaire aroma's en vettigheid te behouden en tegelijkertijd een goede tannine-extractie te garanderen. Rijping: betonnen vaten.Domein
Domaine Caroline BonnefoyCaroline Bonnefoy
Wijnmaakster

Na haar studie oenologie besloot Caroline Bonnefoy in 1999 wijnmaakster te worden. Ze vestigde zich met haar zus en vader in Valréas, op het landgoed dat al meer dan een eeuw in de familie was. In 2005 besloten de 2 zussen het landgoed af te splitsen en ieder hun eigen weg te gaan. Na verloop van tijd breidde het domein zich uit en werden nieuwe appellaties toegevoegd. Vandaag beheert Caroline 45 hectare wijngaarden in vier verschillende appellaties: Valréas, Cru Rasteau, Cru Beaumes de Venise en Ventoux.